Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Jānis Maizītis šķīries un dzīvo viens

Jānis Maizītis ieradies uz Džuzepes Verdi operas «Makbets» pirmizrādi Latvijas Nacionālajā operā © F64

Kādreizējais ģenerālprokurors, tagad Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Maizītis (54) uz operas «Makbets» pirmizrādi ieradās viens. Beidzamajā laikā viņš pasākumus apmeklē bez dzīvesbiedres Gundegas Maizītes, jo abi ir šķīrušies.

Jānis Maizītis atzīst, ka ir liels klasiskās mūzikas un operas cienītājs. «Ja runa ir par operu, tad es sevi uzskatu par verdistu. Viss, kas saistīts ar Džuzepes Verdi operām, mani aizkustina. Un tas arī ir veids, kā es atpūšos un nedomāju par darbu. Mūziku neesmu mācījies, bet es intuitīvi to jūtu,» sarunā ar »Vakara Ziņām« savu mīlestību un interesi par mūziku atklāj Maizītis.

Satversmes aizsardzības biroja direktors operas izrādes apmeklē arī ārpus Latvijas. «Esot ārzemēs, nekad nelaidīšu garām iespēju pabūt vai nu operā, vai klasiskās mūzikas koncertā. Ļoti spilgti palikusi atmiņā pērnajā vasarā Londonā redzētā izrāde «Nogalināt lakstīgalu». Stāsts bija ļoti emocionāls, sarežģīta cilvēcisko attiecību luga, kas daudz ko liek pārdomāt.»

Vaicājot, kāpēc Maizīša kungs beidzamajā laikā neiet uz operu vai citiem pasākumiem kopā ar meitu Annu vai sievu Gundegu, viņš atklāj, ka dzīvo viens. Tiesa gan, šķiršanos no sievas un abu meitas mātes Maizītis plašāk apspriest nevēlas. Turklāt meita Anna jau ir liela. Viņa ieguvusi labu izglītību Anglijā, kur dzīvo arī šobrīd un veido karjeru.