VAKARA ZIŅAS: Sandra Kukule jau 15 gadu aizrāvusies ar indiešu filozofiju

Ietekmīgā politiķe vienmēr ir lieliskā formā, un pat nešķiet, ka viņai jau apritējuši 44 gadi © F64

Populārā juriste un ārlietu ministra padomniece Sandra Sondore-Kukule (44) jau 15 gadu aizrāvusies ar indiešu filozofiju, mantrām un ājurvēdu, kā arī nodarbojas ar jogu un jāšanas sportu.

Pusotru gadu nedzer pat šampanieti

Ja fiziski Sandra Sondore-Kukule ir labā formā, pateicoties izjādēm un sporta treniņiem ar zirgu, tad sakārtot savu garīgo dzīvi politiķei palīdz braucieni uz Indiju. «Indijā esmu bijusi četras reizes un martā braukšu atkal. Parasti dodos uz nedēļu vai desmit dienām. Šajos braucienos meditēju, klausos lekcijas, kā arī pavadu laiku dabā. Lai arī ikdienā esmu diezgan bieži dabā, jo mans vaļasprieks un sporta veids saistīts ar dzīvniekiem. Kā es smejos, izjāde ar zirgu cauri mežam brīvdienās vai agrā darba dienas rītā ir kā dinamiska meditācija,» atklāj Kukule un paskaidro, ka par garīgām lietām var domāt tikai tad, ja ir laba fiziskā forma. Te arī palīdz ājurvēdas zināšanas: «Fiziskais ķermenis nevar traucēt, tam drīzāk ir jāpalīdz cilvēkam iet garīgo ceļu. Ājurvēdā ir principi, kas saistīti gan ar diennakts cikla laiku, gan arī to, kā ķermenis funkcionē noteiktās diennakts stundās. Protams, tas arī saistīts ar veģetārismu, gan atteikšanos no alkoholiskiem dzērieniem un neveselīgas pārtikas. Viss šis kopums dod nepieciešamo efektu.»

Šobrīd, kad visi tik strikti cenšas ievērot gavēni, Sandra Kukule teic, ka viņai gavēnis ir augu gadu: «Jau pusotru gadu vispār nelietoju alkoholu, pat ne šampanieti saviesīgos pasākumos. Esmu arī 14 gadu veģetāriete. Tādēļ īpašs gavēnis man nav jāievēro, jo veselīga dzīvošana ir mans dzīvesveids.»

Ar senajām gudrībām aizraujas divatā ar vīru

Politiķi interesē arī modernie virzieni, kuros adaptētas senās zināšanas. «Piemēram, transērfings, kas ir realitātes vadīšanas tehnika, kas padara cilvēku par sava likteņa saimnieku un piedāvā citu pieeju dzīves mērķa sasniegšanai. Savukārt Brazīlijā piedzīvoju šamaniskās prakses. Man ir svarīgi būt harmonijā pašai ar sevi un būt saistībā ar dabu un dzīvniekiem. Tāpēc arī man ir tuvas seno kultūru šamaniskās prakses. Ja es to visu daru tā rotaļīgi, it kā spēlējoties, tad mans vīrs Guntars kā jau vīrietis šiem procesiem pieiet ļoti nopietni un fundamentāli. Viņš ļoti daudz zina par vēdisko tradīciju, viņš zina vairākus traktātus, jo ir klausījies garīgo skolotāju lekcijas, ir ticies ar garīgiem cilvēkiem. Viņš ļoti nopietni ar šīm lietām aizraujas,» savas dzīves kvalitātes pilnveidošanas formas sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj Kukule.

Startē mačos un lec pāri šķēršļiem

Par nodarbošanos ar jāšanas sportu ietekmīgā politiķe teic, ka, lai arī tas ir emocijām bagāts, tajā pašā laikā ļoti bīstams sporta veids. «Jau četrus gadus nodarbojos ar šo sporta veidu. Un beidzamos trīs gadus veltu sevi konkūram jeb lēkšanai ar zirgu pāri šķēršļiem. Tādējādi, jājot ar sporta zirgu, kas ir pietiekami spēcīgs un temperamentīgs, ir jāapzinās, ka zem manis ir dzīvnieks, kas sver pustonnu un var arī ļoti viegli nosist cilvēku. Tāpēc man ir jābūt labā fiziskā formā, kas nepieciešams manai drošībai. Pamazām arī sāku ar zirgu startēt sacensībās un reāli lecu. Tāpēc, lai noturētos zirga mugurā un varētu pārlēkt šķērsli, man jābūt fiziski spēcīgai. Varu palepoties, ka nu jau ar zirgu lecam metra augstumā. Pērnajā vasarā Carnikavas kausā vinnēju savu pirmo kausu. Lepojos par šo panākumu, ka man tas izdevās,» stāsta Kukule.



Svarīgākais