VAKARA ZIŅAS: "Lauku sētas" saimnieks meklē traktoru

Mārtiņš Ainis Roga pērnā gada «Lauku sētā» izrādījās visspēcīgākais dalībnieks © LNT publicitātes foto

LNT šova «Lauku sēta» dalībnieks Mārtiņš Ainis Roga šovā cīnījās, kā vien spēja, un galarezultātā plūca uzvaras laurus. Lai arī šovs tika nofilmēts pērnajā vasarā, tikai gada nogalē TV skatītāji varēja sekot līdzi «Lauku sētas» darbiem un dalībnieku sadzīvei. Tagad, kad jāsaņem balvas, šova uzvarētājs, lai neteiktu vairāk, ir sabēdājies. Iepriekš viņš ceļojumā bija iecerējis doties ar mīļo sievu Solvitu, bet dāvinātā biļete uz Brazīliju ir paredzēta tikai vienai personai.

Mārtiņa Rogas ģimene dzīvo Talsu novada Laidzes pagasta meža vidū. Ar ko tik šī strādīgā ģimene nodarbojas! «Februārī sākam kurināt siltumnīcas un audzējam jaunos stādus. 2014. gadā uzcēlām lielu siltumnīcu – 22 metrus garu un piecus metrus platu. Pavisam mums ir četras siltumnīcas. 8. martā – Sieviešu dienā mums ir tulpju tirdzniecības laiks. Tad seko Lieldienas ar pūpoliem, jāņuzāles un ozollapu vainagi. Lasām un tirgojam visas meža veltes. Rudenī dzīvojamies pa purvu. Mirušo piemiņas dienā pinām skuju vainadziņus, pēc tam nāca Adventes vainagi un eglītes,» nelielu ieskatu savas plašās lauku saimniecības darbu apjomā sniedz Mārtiņš.

Lai papildinātu un uzlabotu savu lauku saimniecību, Mārtiņš arī piedalījās «Lauku sētas» šovā, kur godīgā cīņā kļuva par tā uzvarētāju.

Galvenā balva par šo sasniegumu ir ceļojums uz Brazīliju. «Ceļojums jau ir lieliska dāvana, bet ir vilšanās, ka biļete ir tikai vienai personai. Parasti visās loterijās un balvās, kur izspēlēti ceļojumi, vienmēr piedāvātas ceļazīmes divām personām,» skumjš ir Mārtiņš Ainis Roga. «Salīdzinot ar citu gadu esošo balvu – traktoru, esmu vīlies, jo traktora cena aptuveni ir 40 000 eiro. Es jau nežēlojos, bet esmu sabēdājies,» tā šova uzvarētājs.

Pagaidām nav arī skaidrības par «Lauku sētas» reklāmā vēstīto uzvarētāja balvu, kurā bija runa par dāvanu zirga vezuma lielumā.



Svarīgākais