Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Operdziedātājs Hvorostovskis nepadodas vēzim un turpina uzstāties

© scanpix

  «Opera ir kaislību māksla, un tās cienītāji dievina māksliniekus, kuri ne tikai izcili pārvalda šā žanra tehniku un meistarību, bet ir gatavi pēdējiem spēkiem kāpt uz skatuves, riskējot ar savu dzīvību ziedoties uz augstās mākslas altāra,» tā par harismātiskā krievu baritona Dmitrija Hvorostovska uzstāšanos 25. septembrī uz slavenās Metropolitēna operas skatuves Ņujorkā Deivida Makvikāra 2009. gada atjaunotajā Džuzepes Verdī «Trubadūra» iestudējumā raksta prestižais «New York Times».

Atgādināsim, ka pirms dažiem mēnešiem neviens vairs neticēja, ka slavenais operas mākslinieks vispār kāps vēl kādu reizi uz skatuves. 52 gadus vecais operdziedātājs jūnijā atcēla visus vasarā un rudenī plānotos koncertus, jo viņam tika atklāts smadzeņu audzējs. «Lai arī audzējs nav ietekmējis Hvorostovska balsi, viņa līdzsvara izjūta ir smagi cietusi,» bija teikts mākslinieka oficiālajā paziņojumā. Tomēr slavenais baritons «ļoti optimistiski raugās uz nākotni». Atcelti tika Hvorostovska koncerti Minhenē, Montekarlo, «Festival del Sole» Kalifornijas štatā un ASV.

Cerībā uz veiksmīgu cīņu ar briesmīgo slimību, operdziedātājs neatcēla uzstāšanos Ņujorkā, kur viņam bija paredzētas sešas uzstāšanās. Zināms, ka mākslinieks pēc triumfa pagājušajā nedēļā piedalīsies vēl divās izrādēs, pēc kurām dosies atpakaļ uz Londonu, lai turpinātu ārstēšanos.

Slavenais mākslinieks tikko arī izziņojis jaunu atgriešanās koncertu, kas notiks 29. oktobrī Maskavas Kremļa pilī. Viens no slavenākajiem mūsdienu operas skatuves dziedātājiem Dmitrijs Hvorostovskis tajā uzstāsies kopā ar mūsu pasaulslaveno operdziedātāju Elīnu Garanču, kura šovasar mūžībā aizvadīja cīņā ar vēzi zaudējušo māti, izcilo vokālo pedagoģi Anitu Garanču.

Pēc «Forbes» žurnāla versijas un daudzu citu izdevumu topiem, Dmitrijs Hvorostovskis ierindojas starp desmit Rietumos visslavenākajiem krieviem. Ievērojamais krievu baritons sniedz solokoncertus uz prestižākajām pasaules skatuvēm un uzstājas labākajos pasaules operteātros – «Coventgarden» Londonā, «Metropolitan» Ņujorkā un «La Scala» Milānā. Neskaitāmas reizes ticis apbalvots un titulēts, viņa uzstāšanos bieži pavada visslavenākie orķestri. Rietumu kritiķi ar sajūsmu uztver Sibīrijas baritonu un dēvē par krievu «sidraba balsi».