VAKARA ZIŅAS: Slavenie Latvijas vīrieši, kas pēc 50 kļuvuši par tēviem

© f64

Numeroloģe Ineta Ventniece-Krīgere izsaka savu versiju par to, kālab Latvijā pazīstami vīrieši «pēc 50» ir bijuši gatavi kļūt par tēviem. Viņiem visiem brieduma gados dzimušie bērni vai bērns nav pirmdzimtais.  

Eksprezidentam Andrim Bērziņam (70) divās laulībās piedzimuši trīs bērni, bet medijos ticis cītīgi rakstīts par vēl diviem bērniem. Interesanti, ka jaunākais Bērziņa dēlēns skolā sāka iet tikai 2012. gadā. Eksprezidentam ir arī kupls mazbērnu pulciņš – cik zināms, seši.

Numeroloģe vērtē, ka Bērziņam piemīt izteikta vīrišķā enerģija, kas robežojas ar apbrīnojamu seksualitāti, un tā saglabājas jebkurā vecumā. Šeit vietā teiciens, ka gadi nav šķērslis. Tas nenozīmē, ka vīrietis rīkojas bezatbildīgi. Nē, viņš nebūt negrib no katras sievas pa bērnam, bet vēlas atstāt mantinieku. Tāda, lūk, patriarhāla vēlme. Bērziņam piemīt liela fiziskā izturība un enerģija, un numeroloģe viņu vērtē kā ļoti vīrišķīgu cilvēku.

Producentam un četru dēlu tēvam Andrejam Ēķim (51) cipari uzrāda divas laulības. 2013. gadā viņš slepeni apprecējās otrreiz, un nu jau Ēķa un sievas Dainas ģimenē aug kopīgs mazulis. No pirmās laulības viņam ir trīs dēli. Ēķi nevada neapzināta vēlme radīt iespējami vairāk bērnu, drīzāk gan bērnus viņš gluži vai dāvā savai dzīvesbiedrenei kā cieņas apliecinājumu par abu kopdzīvi. Viņam piemītošā vīrišķā enerģija tieši tā izpaužas – rūpēs par pēcnācēju radīšanu un audzināšanu. Viņš nemet cilpas, lai izvairītos no atbildības par bērnu, un ir tēvs, kurš domā par to, kā savas atvases audzinās un arī – izaudzinās. Tā ir apzināta un kontrolēta vēlme pēc bērna, nevis jaunas dzīvībiņas «saštukošana» tāpat vien.

Ēķim piemīt ilgdzīvotāja gēns, tāpēc var atļauties radīt mantinieku brieduma gados – jo apzinās, ka spēs izaudzināt un aprūpēt.

Ivars Kalniņš (66) – latviešu aktieris, kuram gadu desmitiem ilgi cenšas pielipināt seksīgākā aktiera uzlīmi. Vispār jau pamatoti. Viņam piemīt drīzāk iekšēja seksualitāte, aktieris savu seksuālo enerģiju nedemonstrē klaji, jo viņam nav vajadzības apliecināt savu vīrišķību tādā veidā. Caur bērnu radīšanu Kalniņš apliecina savu vīrišķību. Arī viņam dots ilgdzīvotāja gēns. Savas atvases populārais aktieris tātad ir gatavs un arī spēs uzaudzināt paša spēkiem.

Jānis Šipkēvics (56) šogad kļuva par trešā bērniņa tēti. Nu viņam ir divi dēli un meitiņa peciņa. Jaunākais no trijotnes ir aprīlī dzimušais Olivers. «Radio SWH» valdes priekšsēdētāju raksturo vieglums un ārēja seksualitāte.

Numeroloģe pieļauj: «Varbūt bērnu vecumā pēc piecdesmit pieprasa viņa vecā dvēsele? Viņam piemīt sievišķa enerģija, tātad viņa izjūtas – ne tikai seksā – ir ļoti spēcīgas, viņam ir ļoti laba saķere ar sievieti. Un daiļajam dzimumam viņš patīk.» Šipkēvicu senioru vada vēlme atstāt pēcnācēju savai sievietei. Attiecībās viņš «paņem» ar inteliģenci, intelektu, kaisli un radīšanas prieku.

Komponistam Imantam Kalniņam (74) ir septiņi bērni. Cipari apliecina, ka viņam dzīvē nav paredzēta tikai viena sieviete un vienas attiecības. Piemīt spēcīga seksualitāte un enerģētika, kā arī sievišķā enerģija, kas pievelk sievietes. Šāda tipa vīriešiem jārada daudz bērnu – tāda ir Mātes Dabas prasība. Viņam ir jauna dvēsele, kas vēl tikai tiecas dzīvi iepazīt un dzīvot laikam līdzi. Nevis čurnēt uz soliņa ar štociņu rokā, bet dzīvot ar pilnu klapi! Šajā programmā, protams, ietilpst arī pēcnācēji. Kalniņš caur bērniem grib pierādīt savu vitalitāti, seksualitāti, jauneklīgumu. Tieši bērni ir viņa mūžīgais dzinējs – «perpetuum mobile».

Svarīgākais