VAKARA ZIŅAS: Hosams Abu Meri sešus mēnešus drīkst tikai stāvēt un gulēt

Hosamam Abu Meri pēc operācijas ir neiespējami pašam saģērbties, tādēļ ik reizi, dodoties prom no mājām, Linda Abu Meri apģērbj un sapucē savu vīru. © f64

Populārajam gastroenterologam un politiķim Hosamam Abu Meri pēc pārciestās mugurkaula operācijas vairākus mēnešus ir liegts sēdēt. Viņš var atrasties horizontālā stāvoklī vai arī stāvēt kājās. Tādēļ šobrīd ģimenes sadzīviskās rūpes uzņēmusies sieva Linda Abu Meri.

Augusta nogalē Hosamam Abu Meri tepat Latvijā tika veikta mugurkaula operācija. «Bija sākusies nopietna disku trūce, kas spieda uz kāju un nervu, kā rezultātā kāja varēja palikt paralizēta. Tādēļ arī tik steidzami tika veikta operācija. Mugurkaulu traumēju pirms 22 gadiem, kad vēl dzīvoju Libānā. Un tagad no nepareiza dzīvesveida – darba apjoma un stresa – savulaik iegūtā trauma lika par sevi manīt,» sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj politiķis.

Pirms un pēc operācijas slimnīcā Hosamu Abu Meri atbalstīja arī mīļotā sieva – bijusī iekšlietu ministre, tagad viesnīcas «Hotel Roma» vadītāja Linda Abu Meri. «Līdzko pamodos no narkozes, sieva jau bija man blakus,» priecājas Hosams.

Viņš arī stāsta, ka pēc šādas operācijas aptuveni pusgadu nedrīkstēs ilgi atrasties sēdus stāvoklī – lielākoties tikai stāvēt vai gulēt. Pēc mēneša politiķis varēs apsēsties, bet ne ilgāk par 15 minūtēm. «Linda visu laiku mani uzmana, lai es ievēroju visus ārsta nosacījumus. Pats nevaru tagad pat apģērbties, un sieva mani katru rītu apģērbj. Kuru vīrieti vēl apģērbj bijusī iekšlietu ministre,» palepojas politiķis.

Apmeklējot svarīgas tikšanās un saviesīgus pasākumus, Hosams visu laiku stāv kājās. «Piemēram, Arābu kultūras centrā apmeklēju četru stundu garo konferenci par bēgļiem, ko noklausījos, stāvot kājās. Biju uz interviju «Rīga TV24» pie Andra Kiviča raidījumā «Rampas ugunis» un arī visu ētera laiku stāvēju kājās. Andris jau nezināja par manām veselības problēmām, tādēļ pastāstīju, ka intervēties varu vienīgi tad, ja stāvēšu kājās. Arī no mūsu dzīvesvietas Baložos uz Rīgas centru mani ar ģimenes automašīnu vizina Linda,» atklāj Hosams un piebilst, ka sieva tagad stūrē auto, bet viņš blakus sēdeklī atlaidies guļ.

Svarīgākais