VAKARA ZIŅAS: Ubagotāja lūdz naudu Raimondam Paulam

Iepretim Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas Romas katoļu baznīcai kāda garāmgājēja sāka diedelēt naudu no Raimonda Paula. Maestro sievietei piešķīra pāris eiro ar norunu, ka nauda domāta pārtikas iegādei. © Santa Sergejeva

Maestro Raimondu Paulu diezgan bieži uz ielas apstādina ļaudis, kuri vēlas aprunāties, nofotografēties, reizēm lūdz uzrakstīt autogrāfu, bet netrūkst arī dzīves pabērnu, kuri sniedz roku pēc palīdzības.

Aizvadītajā nedēļā, kad Maestro bija devies uz Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas Romas katoļu baznīcu, lai atvadītos no mūžībā aizgājušās kolēģes, vokālās pedagoģes Anitas Garančas, teju pie ieejas dievnamā no viņa ne soli neatkāpās kāda garāmgājēja. Sieviete sāka diedelēt naudu pārtikai, lai arī viņas izskats un izturēšanās liecināja, ka kundze ir lietojusi kādu stiprāku dzērienu. Maestro, kas uz bēru ceremoniju bija ieradies bez naudas maka, bikšu kabatā atrada pāris eiro monētas un piešķīra tās lūdzējai. Sieviete no negaidītā pārsteiguma, ka saņēmusi naudu no paša Maestro rokām, nevis devās prom, bet gluži kā sastingusi turpināja stāvēt un uzlūkot lielām acīm tautā mīlēto komponistu. Tiesa gan, līdzko Maestro piebilda, ka vēlas, lai sieviete iegādājas pārtiku, nevis kādu stiprāku dzērienu, lūdzēja ātri vien devās prom.

Svarīgākais