VAKARA ZIŅAS: Mareks Segliņš iegādājies taupīgu braucamo

Allaž elegantais jurists un uzņēmējs Mareks Segliņš Rīgas ielās nu jau pāris nedēļas izbrauc ar jaunu BMW 420D automobili. © Santa Sergejeva

Eksministrs, jurists un uzņēmējs Mareks Segliņš pirms pāris nedēļām papildinājis savu autoparku un iegādājies jaunu automobili BMW 420D. Ar jauno spēkratu Segliņš vizinās pa Rīgas ielām un dodas uz biznesa sarunām.

Automobilis BMW 420D ražots šajā gadā. Spēkratam divu litru turbo dīzelis ir patīkami taupīgs, un uz simt nobrauktiem kilometriem tas prasīs vien aptuveni 6,5 litrus pilsētā un ap pieciem litriem dīzeļdegvielas ārpus apdzīvotām vietām. Tiesa gan, visu nosaka Mareka Segliņa braukšanas stils un kājas smagums. Līdz simtam šis auto spēj ieskrieties nepilnās astoņās sekundēs, tā maksimālais ātrums ir 236 kilometri stundā, un tam ir 184 zirgspēku jauda.

Pie BMW dīleriem Latvijā šā modeļa cena sākas no 42 300 eiro, bet BMW ir tas automobilis, kur ļoti grūti atturēties, lai nepapildinātu savu izraudzīto braucamrīku ar papildopcijām no visai iespaidīga saraksta.