VAKARA ZIŅAS: Cilvēki stāv garā rindā pēc Aivara Lemberga autogrāfa

Pie Ventspils mēra bija izveidojusies pamatīga rinda. Allaž enerģiskais Aivars Lembergs neliedza nevienam interesentam iespēju tikt pie kārotā autogrāfa. © Vakara Ziņu arhīvs

No 31. jūlija līdz 2. augustam Ventspils pilsēta ar iespaidīgu svētku programmu atzīmēja 725. dzimšanas dienu. Arī Ventspils mērs Aivars Lembergs aktīvi iesaistījās un piedalījās bagātīgajos kultūras un izklaides pasākumos. Gan ventspilnieki, gan pilsētas viesi bija sajūsmā, ka tik tuvu vaigā skatīt var pilsētas mēru.

Aivars Lembergs aizvadītajos Ventspils pilsētas svētkos burtiski bija uz izķeršanu. Ļaudis bija izveidojuši garu rindu, lai klātienē paspiestu roku Ventspils mēram, kā arī par piemiņu saņemtu viņa rakstītu autogrāfu. Lembergs nevienam neatteica, un itin visi interesenti tika pie kārotā autogrāfa, kā arī tik iecienītā selfija ar Ventspils domes priekšsēdētāju.

Ventspils svētki šogad triju dienu garumā pārsteidza ar daudzveidīgu kultūras, mākslas un izklaides programmu. Bērni varēja izpausties radošajās darbnīcās un vērot Liepājas leļļu teātra izrādi, mūzikas mīļotāji varēja baudīt Imanta Kalniņa simfonisko dziesmuspēli «No saldenās pudeles» un «Prāta vētras» koncertu «7 soļi svaiga gaisa», kā arī Intara Busuļa uzstāšanos. Svētku laikā ikviens varēja priecāties par 15. starptautisko ziedu paklāju festivālu, bet asāku izjūtu cienītāji bija gaidīti Ventspils lidostas teritorijā, kur notika Latvijas dragreisa čempionāts

2015. gads pilsētai un ventspilniekiem ir nozīmīgs ne tikai kā 725. jubilejas gads, bet arī kā 25. gadskārta, kopš Ventspilī tiek svinēti Pilsētas svētki. Tieši Ventspils ir pirmā pilsēta Latvijā, kas 1990. gadā aizsāka šo tradīciju. Ventspils dzimšanas diena tiek atzīmēta katru vasaru, sasniedzot aizvien jaunus apmeklējuma rekordus, līdz pat 130 tūkstošiem viesu.

Svarīgākais