Daudzbērnu mātes atzīst - viņas vēlētos mazāk bērnu

© dailymail.co.uk

Lai arī daudzbērnu mātes atzīst, ka mīl savus bērnus, daudzas no tām apgalvo, ka viņu dzīve būtu vieglāka, ja tās būtu laidušas pasaulē ne vairāk kā divus bērnus.

Alisone Kūpere ir četru bērnu māte, kuras ikdienā nav brīžu atelpai. Diena sākas ar bērnu sagatavošanu skolai un aizvešanu līdz tai, mājas uzkopšanas darbiem, maltīšu gatavošanu, bērnu sagaidīšanu mājās, un to uzraudzīšanu pēc tam.  Tā kā Alisones vīrs ir darbā, visi mājas darbi un rūpes par bērniem ir Alisones rokās. Viņa atzīst, ka jūtas pārgurusi. Lai māmiņa varētu paspēt padarīt visus savus pienākumus, viņa ir pilnībā atteikusies no savas iepriekšējās karjeras un veltījusi dzīvi tikai ģimenei.

Viņa min: „Es ļoti apbrīnoju un mīlu savus bērnus un es nenožēloju, ka man ir jebkurš no viņiem, taču dziļi sirdī, es vēlētos kaut man nebūtu vairāk kā divi bērni”.

Sieviete stāsta, ka brīdī, kad viņai bija tikai divi bērni, viņa lieliski spēja tikt galā gan ar ikdienas darbiem, gan atlika laika sev, taču ģimenes pieauguma radītās sekas ir gandrīz izjaukušas viņu attiecības ar vīru.

Lai uzturētu daudzbērnu ģimeni, ir nepieciešami arī lieli finansiālie līdzekļi. Lai ģimene justos ērti, pēc pēdējo divu atvašu nākšanas pasaulē, tiem vajadzēja iegādāties jaunu mājvietu un mašīnu, kā arī nedēļas pārtikas izdevumi tagad sasniedz jau 170 mārciņas jeb aptuveni 230 eiro.

Nogurusī māmiņa atzīst, ka jūtas vainīga, jo, viņasprāt, viņai nesanāk veltīt bērniem tik daudz laika, cik tas viņiem tas būtu nepieciešams.

Līdzīgi jūtās arī trīs bērnu māmiņa Keitija Botta (Katie Bott). Viņa vienmēr ir vēlējusies četrus bērnus, taču pēc otrā bērniņa laišanas pasaulē, Keitija ar vīru nosprieduši, ka sasnieguši ideālo ģimenes modeli un vairāk bērnus neplānos. Uzzinot, ka ir trešā bērniņa gaidībās, Keitija nespēja aptvert, kā tiks galā ar trīs bērniem. Lai gan būt trīs bērnu mātei nav viegls darbs, Keitija spēj apvienot to ar pusslodzes darbu.

Arī Keitija jūtas līdzīgi kā Alisone - viņai šķiet, ka bērniem netiek veltīts pietiekami daudz laika.

Šāda nostāja parasti netiek pausta publiski, taču, apskatot māmiņu forumus, kuros viņas dalās ar saviem viedokļiem par plašu ģimeņu dzīvi, dominē tādi izsaukumi kā „kāpēc neviens mums neteica, ka tas būs tik grūti?”.

Psiholoģe Džessika Šivera (Jessica Chivers) atzīst, ka mūsdienās tā ir sastopama problēma un ka savā darbā viņa saskaras ar arvien vairāk sievietēm kā Alisone un Keitija. Psiholoģe uzsver „Būt mātei jau ir pietiekami grūti. Šīs sievietes nesaka, ka viņas nožēlo bērnu laišanu pasaulē, bet gan, ja viņām būtu dota iespēja, tās veiktu citādāku izvēli.”

Informācija sagatavota pēc dailymail.co.uk

Svarīgākais