Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Maijai Silovai dizainers dāvinās kleitu kolekciju

Gluži kā princese! Ieraudzījis savu partneri, aktieris Jānis Āmanis pat apmulsa no tādas dailes un atzina, ka Maija šajā tērpā viņam atgādina varoni no pasaulslavenā mūzikla «Mūzikas skaņas». © f64

Modes un stila lietpratēja Maija Silova svētdienu vakaros TV3 šovā «Dejo ar zvaigzni» pārsteidz ar elegantām kleitām, kas izceļ blondās daiļavas slaido augumu. Izrādās, šova laikā apburošajai TV dīvai tiks radīta neliela vakarkleitu kolekcija.

Lai pielaikotu kleitu, nepieciešamas 15 minūtes

Pirmajā šova raidījumā Maija Silova bija tērpusies modes mākslinieka Mārtiņa Pūpola darinātā kleitā. «Šajā tērpā katra detaļa – mežģīnes, akmeņi, pērles un kristāliņi – ir modes mākslinieka roku darbs. Sūtu Mārtiņam kolāžas, ko idejiski vēlētos, un pārējo atstāju dizainera fantāzijas izpausmei. Tā kā mums abiem ir būtiskas nianses, pat, ja globāli tas ir mazsvarīgi – mežģīņu lapiņa labajā vai kreisajā pusē, centrēta vai tās vispār nav –, tad mūsu vērīgās acis pamana visu, un sākas disputs. Mārtiņš var uzšūt kleitu arī ar vienu pielaikošanu, bet mums gadās, ka, kaut ko «uzlabojot» un «pielabojot», šo procesu pagarinām līdz trim pielaikošanas reizēm. Tā kā mums abiem ir ļoti piesātināts grafiks, tad darbu starplaikos, braucot pa pilsētu, zvanu Mārtiņam ar jautājumu, vai varu ierasties uz 15 minūtēm, lai pielaikotu kleitu tās šūšanas starpposmos,» sadarbību ar modes mākslinieku atklāj Maija.

Frizūra tiek pieskaņota tērpam

Šova vadītāja, rūpējoties par savu vizuālo tēlu, strādā arī ar saviem ilggadējiem meistariem, lai būtu izvēles iespēja un pirms katras tiešraides varētu izvēlēties tērpu, kas vairāk atbilst Maijas noskaņojumam. «Mārtiņš Pūpols dāvinās nelielu vakartērpu kolekciju, ko būs izveidojis man šova laikā,» piebilst Maija.

«Par manu matu sakārtojumu rūpējas «CHI» un «Farouk Systems» frizieris un mākslinieciskais direktors Igors Popovs, ar kuru strādājam līdzīgi kā ar Mārtiņu Pūpolu, tikai šajā gadījumā Igoram nosūtu kleitas foto un viņš piedāvā savu redzējumu, un mēs apspriežam variācijas. Patīkami strādāt ar komandu, kas ļoti atbildīgi izturas pret savu darbu – iniciatīvas un entuziasma pilni. Pārsvarā cenšos nepārspīlēt ar aksesuāriem, bet jaukas nianses šovam piemeklē stiliste Violeta Rulle, ja vajag, māk pielikt punktiņu uz i,» stāsta «Dejo ar zvaigzni» vadītāja.

TV šova tiešraide dod adrenalīna devu

«Runājot par šo šovu, producenti piedāvā «dzīvu» formātu, kas pastāvīgi transformējas, nekādas stagnācijas, nekad nevar zināt, kā pavērsīsies situācijas. Domāju, ka skatītāji pat dažkārt nenojauš, ka tas, ko mēs ar Jāni Āmani sakām, nav iestudēts, piemēram, 1. marta raidījumā – mēs tiešām nezinājām, vai aktieris Gints Grāvelis paspēs uz tiešraidi pēc izrādes, vai arī nepaspēs. Mēs ar Jāni esam ļoti emocionāli, un producenti negrib slāpēt mūsu emocijas. Mums viss notiek kā dzīvē – pārpratumi, smiekli, negaidīti pavērsieni, protams, ar atkāpi, ka tas ir šovs. Producenti ļauj izdzīvot visas šīs emociju gammas, un mēs ar Jāni tiekam «ierauti» notikumu virpulī – tas ir adrenalīns, kas paaugstina ķermeņa temperatūru un uzlabo asinsriti labāk par ekstrēmiem sporta veidiem,» par šova vadītājas pienākumiem stāsta Maija Silova.