VAKARA ZIŅAS: Dzelme draudzējas ar šķirtā vīra mīļoto

Elīnai Dzelmei arī pēc šķiršanās ar bijušo vīru Dailes teātra māksliniecisko vadītāju Dž. Dž. Džilindžeru saglabājušās sirsnīgas attiecības. Abi ar lielu prieku rūpējas un gādā par savu meitiņu Hannu. © f64

Aicinot uz ceturto personālizstādi «Pirmses», Dailes teātra aktrise un gleznotāja Elīna Dzelme (28) solīja, ka viesu vidū būs cilvēki ar nopietniem vārdiem. Nebija melots, jo uz izstādes atklāšanu ieradās gan Elīnas bijušais vīrs Dž. Dž. Džilindžers ar savu jauno draudzeni Ingu Grencbergu, gan aktrise Rēzija Kalniņa, miljonārs Valērijs Maligins un daudzi citi.

Elīnai sākusies jauna dzīve

Personālizstādes viesus pieurbānās mākslas ģeneratora «PinUp» ieejas durvīm Elīna Dzelme sagaidīja kopā ar savu meitiņu Hannu (2,5), kas dzimusi laulībā ar Dailes teātra māksliniecisko vadītāju Dž. Dž. Džilindžeru jeb īstajā vārdā Raimondu Rupeiku. Ar katru atnācēju aktrise mīļi sasveicinājās un uzklausīja komplimentus par jaunākajām gleznām. Aktrise beidzamajā laikā pārvērtusies līdz nepazīšanai. Pavisam nesen Elīna pie Dailes teātra frizieres Gintas Puišeles atbrīvojusies no garajām matu cirtām, savukārt stilīgais apģērbs speciāli izstādes atklāšanas svinībām šūdināts pie modes mākslinieces Natālijas Jansones. Turklāt jauns ir arī tetovējums. Uz aktrises kreisās rokas apakšdelma tapusi bezgalības zīme ar uzrakstu sengrieķu valodā – agape, kas tulkojumā nozīmē mīlestība.

Viesi nobirdina pa asarai

Elīnai izstādes atklāšanas priekšvakarā gleznas palīdzējusi izkārtot no Sibīrijas atbraukusī skatuves kolēģe Rēzija Kalniņa. Turklāt Rēzija izstādes atklāšanas svinībās rūpējās arī par muzikālo noformējumu. Viņa bija pieslēgusi savu viedtālruni pie skaņu iekārtas un vairākkārt atskaņoja islandiešu grupas «Sigur Ros» skaņdarbu.

Īpaši emocionāls izvērtās Dailes teātra mārketinga un komunikācijas direktores Indras Rubenes meitas Noras Geidmanes muzikālais priekšnesumus, kas bija veltīts gleznu autorei Elīnai. Jaunā soliste aizkustināja ne vienu vien izstādes viesi, nodziedot īru tautas dziesmu «Scorn Not His Simplicity» Šainedas O'Konoras versijā. Arī pati gleznu autore atzina, ka dziesma viņu tik ļoti saviļņojusi, ka nobirdinājusi asaru. Sarunā ar »VZ« jaunā dziedātāja Nora pastāstīja, ka šogad beigs vidusskolu un pēc tam dosies studēt džezu un blūzu uz Londonu. Pagaidām gan Noras vārds plašākai publikai nav zināms, taču meitene jau muzicējusi uz lielajām skatuvēm jauniešu kora «Kamēr» sastāvā.

Aktrises gleznas iecienījuši miljonāri

Pēc emocionālā priekšnesuma, Elīna steidza viesus iepazīstināt ar gleznu tematiku. Tikmēr Džilindžers ar savu mīļoto un meitiņu Hannu devās mājup. Sabučojusi un samīļojusi meitiņu, Elīna palika ballēties ar saviem viesiem. Vaicājot, kā Elīna reaģē uz notiekošo, ka izstādē sapulcējušies visi viņas tuvākie cilvēki, aktrise atzina, ka jūtas laimīga un šķiršanās sāpēs sevi nemoka. «Savas emocijas jeb to posmu, kas ir iesācies manā dzīvē, esmu ielikusi gleznās, kas tapušas pēdējā pusgada laikā,» paskaidroja aktrise.

Vairākas Elīnas gleznas jau paguvuši iegādāties vietējie miljonāri. Viņu vidū arī a/s «Olainfarm» valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins. Sarunā ar »VZ« Maligins pastāstīja, ka ir liels mākslas mīļotājs un Elīnas gleznas viņam patīk, jo aktrise tās rada ar lielu mīlestību un tajās ir pozitīvs vēstījums. Miljonārs atklāja, ka Elīnas Dzelmes gleznas viņš izvietojis savā birojā. 

Svarīgākais