Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

Japānis iesūdz tiesā sieviešu universitāti, apsūdzot to diskriminācijā

© f64

Japāņu vīrietis iesūdzējis tiesā Fukuokas Sieviešu universitāti, kas noraidījusi viņa pieteikumu, apsūdzot to diskriminācijā.

Prasības iesniedzējs norāda, ka viņš vēlas kļūt par uztura speciālistu un pieteicies studijām Fukuokas Sieviešu universitātē, kas ir vienīgā valsts augstskola reģionā, kur apgūstama šī specialitāte.

Augstskola noraidījusi viņa pieteikumu, taču vīrietis apstrīdējis noraidījumu tiesā, apsūdzot universitāti dzimumu diskriminācijā un likuma normu, kas nosaka visiem vienlīdzīgas tiesības uz izglītību, pārkāpšanā.

"Valsts universitāte ir sabiedriska iestāde, kas tiek uzturēta par nodokļu naudu. Ja mans pieteikums tiek noraidīts, manas iespējas kļūt par uztura speciālistu krietni samazinās, jo man nāktos apmeklēt universitāti ārpus manas prefektūras vai privātu koledžu," teikts tiesā iesniegtajā pieteikumā.

Prasības iesniedzēja advokāts atzina, ka Japānā pirmo reizi tiek apstrīdēta kādas valsts sieviešu universitātes atbilstība konstitūcijai.

Vīrietis vēlas no augstskolas piedzīt kompensāciju, kā arī ļaut viņam sākt mācības.

Fukuokas Sieviešu universitātes pārstāvis sacīja, ka sievietēm paredzēto augstskolu mērķis ir veicināt sieviešu izglītību.

"Mums ir 91 gadu sena vēsture sieviešu izglītības veicināšanā. Mēs esam apņēmības pilni turpināt nodrošināt izglītību, lai sagatavotu sievietes vadošiem amatiem," sacīja augstskolas pārstāvis.