Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Spilgtākās pašmāju Sniegbaltītes

© f64

Ziemassvētku vecīšu mums ir gana daudz, un šķiet, ka sirmā bārdaiņa tēlā spēj iejusties jebkurš. Taču Sniegbaltītes mums ir īsts deficīts.

Viena no spilgtākajām Sniegbaltītēm daudzu gadu garumā ir dziedātāja Olga Rajecka. Arī pati skatuves māksliniece atzīst, ka Sniegbaltītes tēls liek pasmaidīt gan pašai, gan cilvēkiem publikā.

Gaiši mati un pozitīvs enerģijas lādiņš – tā var raksturot dziedātājas Olga Rajeckas iejušanos Sniegbaltītes tēlā. Šajā tēlā māksliniece ir vadījusi gan Ziemassvētku programmu, gan filmējusies videoklipā «Jautrā eglīte», gan piedalījusies koncertšovā «Vecīši nāk». «Cilvēkiem svētkos vajag dot gaišas un pozitīvas emocijas. Kad pārtopu par Sniegbaltīti, vēlos, lai cilvēki, mani ieraugot, pasmaida, un tad arī es smaidu,» iejušanos Sniegbaltītes tēlā sarunā ar »VZ« raksturo Rajecka.

Arī dziedātāja Liene Šomase šā gada nogalē iejutusies Sniegbaltītes tēlā bērnu izrādē «Sniegbaltītes skola». Darbs pie šīs lomas dziedātājai licis uz pasauli paskatīties daudz sirsnīgāk un vienkāršāk.

Ziemassvētku vecīša mazmeitiņas Sniegbaltītes loma izrādē «Sniegbaltītes skola» dziedātājai Lienei Šomasei ir patiess izaicinājums. «Ar māsu esam izaugušas pie šīs muzikālās lugas skaņu plates. Tāpēc sākumā ilgi domāju, pirms piekritu spēlēt šo lomu. Gatavojoties šai lomai, ļoti daudz klausījos oriģinālo ierakstu un mācījos, kā savulaik tika izrunāts L burts. Režisors gan saķēra galvu un teica, lai esmu es pati,» sarunā ar »VZ« atklāj Šomase.

Dziedātāja norāda, ka šī izrāde cilvēkiem gada nogalē liek aizdomāties par morālām vērtībām un paskatīties uz pasauli vienkāršāk. «Ir tik patīkami klausīties, kā pēc izrādes sešus gadus veci bērni apspriež redzēto un priecājas, ka ļaunais vilks mainījās uz labo pusi. Cilvēkiem svētku laikā nepieciešams vairāk pozitīvu emociju. Arī man pašai pēc katras izrādes ir ļoti pozitīvas pārdomas,» piebilst dziedātāja.