Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅU GADA APSKATS: 2014. gadā vislabāk apmaksātie mūziķi pasaulē

© Interview

Amerikāņu biznesa žurnāls «Forbes», kā jau katrā gada nogalē, ķēries pie svešas naudas skaitīšanas. Šoreiz kā vienus no pirmajiem grāmatveži pārbaudīja mūziķus un atklājās, ka 2014. gada pelnošākā mūziķa gods ticis pazīstamajam repa mūzikas izpildītājam un producentam Dr. Dre, kurš gada laikā nopelnījis 620 miljonus dolāru.

Amerikāņu reperis Dr. Dre saraksta virsotnē nokļuva, pateicoties viņa paša dibinātajam uzņēmumam «Beats Electronics», kas specializējas austākās kvalitātes audio iekārtu ražošanā. Uzņēmumu par trīs miljardiem dolāru iegādājās korporācija «Apple», taču reperim «atlēca» vien nieka 620 miljoni dolāru. Neraugoties uz nemitīgām runām, ka drīzumā iznāks jauns Dr. Dre dziesmu albums, kopš 2000. gada sākuma mūziķim nav tapis neviens jauns skaņdarbs un ar savu pamatdarbu viņš nav nopelnījis nevienu centu.

Otrajā vietā ierindojusies ritma un blūza izpildītāja Bejounsa Noulza, kura, pateicoties koncertturnejas šovam «Mrs. Carter», tāda paša nosaukuma ierakstu albumam un sadarbībai reklāmas jomā ar kompānijām «Pepsi» un «H&M», nopelnījusi 115 miljonus dolāru.

Godpilnajā trešajā pozīcijā nostiprinājusies leģendārā rokgrupa «The Eagles», kurai 100 miljonu dolāru lielu peļņu sagādājusi koncertturneja, ko ar lielu ažiotāžu uzņēma Amerikas Savienoto Valstu auditorija, kā arī ieņēmumi no dokumentālās filmas ««The Eagles» vēsture». Neraugoties uz to, ka mūziķu kolektīvs savu atvadu tūri pa visu pasauli sarīkoja jau pirms vairākiem gadiem, «vecie ērgļi» arī 2015. gadā nolēmuši turpināt sniegt koncertus.

Uzreiz aiz goda pjedestāla palika vēl viena rokgrupa – «Bon Jovi», kas, pateicoties veiksmīgajai koncertturnejai «Because We Can Tour», nopelnīja 82 miljonus dolāru.

Bagātāko mūziķu «TOP 5» noslēdz kārtējā rokmūzikas leģenda un mūžīgais dumpinieks Brūss Springstīns, kurš gada laikā spējis nopelnīt 81 miljonu dolāru.

1.

DR. DRE. Mūziķis un producents Dr. Dre nopelnījis 620 miljonus dolāru.

PEĻŅA. Milzīgos līdzekļus Dr. Dre ieguvis nevis muzicējot, bet gan pārdodot savu audio iekārtu ražošanas kompāniju «Beats Electronics».

2.

BEJOUNSA NOULZA.

3.

«THE EAGLES»

4.

«BON JOVI»

5.

BRŪSS SPRINGSTĪNS

2014. gada pasaulē pelnošākās mūziķes

Biznesa žurnāls «Forbes» atsevišķi izdalījis arī mūzikas pasaulē pelnošākās daiļā dzimuma pārstāves un izveidojis piecu bagātāko mākslinieču reitingu.

Pēc žurnāla ekspertu aprēķiniem, zelta medaļu šajā reitingā ieguvusi amerikāņu dziedātāja, kopējā bagātāko mūziķu saraksta 2. vietas laureāte Bejounsa Noulza, kura savas koncertturnejas «Mrs. Carter» ietvaros uzstājās vairāk nekā 90 koncertos, kas prasīja no mūziķes pamatīgu izturību, taču tas viņas kontu papildināja par 115 miljoniem dolāru.

Sudraba medaļa tika «Gada cilvēkam 2014» – 24 gadus vecajai kantri mūzikas izpildītājai Teilorei Sviftai – ar 64 miljonu dolāru peļņu. Šis ir visražīgākais gads viņas karjerā. Sviftas ienākumu avoti tādi paši kā līderei – koncerti, albums un piedalīšanās reklāmā. Jaunā mūziķe bijusi redzama diētiskās kokakolas, apavu kompānijas «Keds» un kosmētikas «CoverGirl» reklāmas rullīšos.

Bronzas godalgu nopelnījusi vēl viena amerikāņu dziedātāja Pink. Viņai gada laikā izdevies nopelnīt 52 miljonus dolāru, jo visa gada garumā mūziķe pamanījās sniegt 85 koncertus, no kuriem daži dziedātājas kontu papildināja uzreiz par miljonu dolāru.

Pelnošāko mūziķu sieviešu pirmajā piecniekā iekļuva arī dziedātāja no Barbadosas Riana ar nopelnītiem 48 miljoniem dolāru un Ketija Perija, kuras ienākumi gada laikā sasnieguši 40 miljonus dolāru.

Savukārt popmūzikas karaliene Madonna, kura pērn bija reitinga līdere, šogad neiekļuva pat starp desmit pelnošākajām mūziķēm.

1.

BEJOUNSA NOULZA

Koncertos mūziķe strādāja ar pilnu jaudu un nopelnīja 115 miljonu dolāru.

2.

TEILORE SVIFTA

3.

PINK

4.

RIANNA

5.

KETIJA PERIJA

6

MADONNA