VAKARA ZIŅAS: Pasaules lielākā govs dzīvo Ilinoisā

© scanpix

Par pasaules lielāko govi oficiāli atzīta kādā Ilinoisas štata fermā mītošā Blosoma – viņas augums skaustā sasniedz 192,9 centimetrus. Govs saimniece Petija Hensone ir gandarīta par šādu atzinību, taču uzsver, ka lopiņa statuss no tā nemainīsies, – Blosoma jau tāpat ir fermas mīlule un baudot dažādas privilēģijas.

Hensone stāstījusi, ka 13 gadus veco govi allaž apbrīnojuši veterinārārsti, pie kuriem viņa vesta uz pārbaudēm. Viņi apgalvojuši, ka tik lielu govi mūžā nav redzējuši, un pierunājuši saimnieci veikt oficiālus mērījumus. Šā gada pavasarī dati nosūtīti Ginesa rekordu grāmatas izdevējiem, bet nesen no viņiem saņemta atbilde – Blosoma oficiāli atzīta par pasaulē lielāko govi, un viņas vārds būs ierakstīts rekordu grāmatas 2016. gada izdevumā. Jāpiebilst, ka govs var lepoties ne tikai ar raženu augumu, bet arī svaru – beidzamajā svēršanas reizē viņa svērusi 907 kilogramus.

Par godu šim notikumam fermā sarīkotas svinības, kuru galvenā varone, protams, bijusi pati Blosoma. Saimniece stāstījusi, ka speciāli izgatavojusi govij seģeni, uz kuras izšūti vārdi «Ginesa rekordiste». Taču šī rekorda dēļ Blosomas dzīvē nekas īpaši nemainīsies, jo viņai jau tāpat ir īpašs statuss, – govs tiek uzskatīta par mājdzīvnieku, un tai ļauts brīvi klīst, kur pašai patīk. «Pēc savas uzvedības viņa atgādina pāraugušu suni, – cilvēki, kuri paši tur govis, sapratīs, par ko es runāju. Viņai dota absolūta brīvība, un mēs smejamies, ka Blosomas galvenais pienākums ir sasveicināties ar visiem, kuri ierodas fermā,» stāstījusi Hensone. Viņa plānojot par Blosomas dzīvi sarakstīt bērniem domātu grāmatiņu, taču fermā darba esot tik daudz, ka allaž nākoties atlikt tās rakstīšanu.