VAKARA ZIŅAS: Stafecka pat grūtniecības laikā uzstājās līdz pēdējam

© f64

«Mans vīrs spēj pildīt dažādas funkcijas: protams, vispirms viņš ir ļoti labs vīrs, arī uzticams draugs, gudrs padomdevējs, plus vēl arī mans šoferis, fans un atbalstītājs,» priecīgi stāsta jaunā dziedātāja Antra Stafecka (23)

Vasaras izskaņā izgājusi pie vīra – »VZ« jau rakstīja, ka 9. augustā Antra Stafecka teikusi jāvārdu savam mīļotajam vīrietim un abu dēlu tētim uzņēmējam Ģirtam Lapsam (28). Dziedātāja atzīstas, ka, gatavojoties komponista Ulda Marhilēviča autorkoncertiem «Tava sirds ir tavas mājas», kas jau sestdien ieskandinās Latgales vēstniecības koncertzāli «Gors», medusmēnesis jaunajai ģimenei izpalicis. «Nu, pa lielam, jā.» Turklāt tie būs 11 koncerti pa visu Latviju, līdz pat 5. decembrim, un tajos muzicēs arī Dzintars Beitāns (vijole), Raimonds Macats (taustiņintrumenti), Modris Laizāns (kontrabass) un Andris Buiķis (sitaminstrumenti).

«Grūti jau ir, to es nenoliegšu,» atzīstas trīsgadnieka Roberta un teju pusgadu mazā Augustiņa mamma. «Bet... man ir superīgs vīrs un ļoti laba auklīte, kuri vienmēr pieslēdzas, ja man ir jāstrādā. Nav tā, ka bērnus nav, kur atstāt. Robis iet dārziņā, nav tik traki,» stāsta Antra Stafecka, piebilstot, ka viņa pavisam noteikti nav mājās sēdētāja. Drīzāk – skrējēja. «Es nevaru iedomāties, ka tagad sēdētu tikai mājās. Pat grūtniecības laikā uzstājos līdz pēdējam. Jā, es zinu: daudzas sievietes uzskata, ka bērnam mamma vajadzīga simtprocentīgi, taču, ja bērnu auklēšanu varu apvienot ar savām skatuves gaitām, kāpēc lai es to nedarītu?! Tiešām – kāpēc lai es no tā visa atteiktos?!» viņa jautā, atzīstot, ka arī finansiālā situācija ģimenē nav tāda, ka viņa varētu atļauties sēdēt mājās un neko nedarīt. «Visiem ir jāstrādā. Ģimenes cilvēki mani sapratīs,» viņa nešaubās.

Uz naktsklubiem nevelk

Un tomēr pēdējā pusotra gada laikā dziedātāja savu laiku un darbus mēģina plānot tā, lai vairāk būtu mājās. «Jā, es esmu iedomājusies: es tak’ esmu vēl jauna, man vēl pa ballītēm vajadzētu skriet... Bet jums no tīras sirds varu pateikt, ka man tam vienkārši nepietiek laika. Un man arī negribas!» Antra Stafecka godīgi atzīstas. Protams, viņa pieļauj iespēju, ka varbūt kādreiz viņai patiešām gribēsies skriet uz naktsklubiem, bet šobrīd turp nevelk galīgi nemaz. «Es gribu būt mājās pie vīra un bērniem. Pat, ja tiek atcelts kāds mēģinājums, es Robertu nevedu uz dārziņu, bet palieku ar viņu mājās. Un, ja man mājās kādreiz jāpastrādā, Roberts Gustiņam ir lieliska auklīte – viņi abi prot spēlēties un visādi ņemties, un es esmu droša, ka nekas slikts nevar notikt, jo viņi viens otram pāri nedarīs,» stāsta jaunā māmiņa. «Es tiešām pēc iespējas vairāk cenšos būt kopā ar bērniem, tāpēc, tiklīdz darbs mani ir atsvabinājis no savām važām, esmu mājās. Turklāt esmu sākusi šķirot darba piedāvājumus, jo piedāvā daudz un visu ko. Izvērtēju prioritātes, kas konkrētajā brīdī man ir svarīgāk, un, ja tie ir kādi sīki koncertiņi, izvēlos būt ar bērniem.»

Bērniem patīk

Dziedātāja atklāj, ka dažkārt dēli tiek ņemti līdzi arī uz mēģinājumiem. «Protams! Abi divi. Robim ļoti patīk nākt man līdzi, bet viņš visiem parasti traucē – visu grib apskatīt, grib spēlēties ar mikrofonu. Katrā ziņā viņam ļoti patīk «visas tās padarīšanas»,» saka Antra Stafecka. Arī Augustiņš jau pabijis mēģinājumā pie Marhila. Visu mēģinājuma laiku nosēdējis mammai klēpī un to tik vien darījis, kā skatījies uz visiem lielām acīm. Dziedātāja ievērojusi, ka jaunākajam dēlam ļoti patīk skaļa mūzika. «Ja, braucot mašīnā, viņš kādreiz sāk raudāt, es ieslēdzu skaļu mūziku, un viņš uzreiz aizmieg. Laikam jau, esot puncī, pie tā ir pieradis,» viņa nosmej un izstāsta, ka, ejot uz mēģinājumu pie Marhila, mazais visu ceļu čīkstējis un pīkstējis, bet, tiklīdz izdzirdējis bungas, mute bijusi ciet. Pusotru stundu sēdējis un pētījis, kas apkārt notiek. «Paldies Dievam, maniem bērniem ļoti patīk mana nodarbošanās,» priecīgi piebilst Roberta un Augusta mamma.

Domā par arbūziem!

Antra Stafecka vaļsirdīgi stāsta, ka tieši vīrs ir viņas vislielākais palīgs un atbalsts. «Mans vīrs spēj pildīt dažādas funkcijas: protams, vispirms viņš ir ļoti labs vīrs, arī uzticams draugs, gudrs padomdevējs, plus vēl arī mans šoferis, fans un atbalstītājs. Pat ja man jāpērk vai jāšuj kleita, viņš vienmēr ir līdzās un novērtē, kurā kleitā es izskatos vissmukāk. Viņš visur mani aizved, atved, un es viņam varu lūgt visa veida palīdzību – arī psiholoģisku. Viņš mani vienmēr samīļo, sabučo un nomierina. Piemēram, pagājušogad, kad notika Zolitūdes traģēdija, man bija jādzied koncertā «Arēnā Rīga». Pirms manis Dainis Skutelis dziedāja kaut ko ļoti emocionālu, un man nāca raudiens. Es sapratu: ja sākšu raudāt, nenomierināšos un tad nevarēšu padziedāt. Bet tad pienāca Ģirts un uz manu jautājumu, ko man tagad darīt, atteica: «Domā par arbūziem!» Viņam tiešām izdodas mani nomierināt.»

Lēni kā gliemezis

Tas, ka dziedātāja līdz pat decembrim būs aizņemta Ulda Marhilēviča autorkoncertos, nenozīmē, ka viņa tāpēc atstājusi novārtā savas lietas. «Vienmēr esmu teikusi, ka man svarīga ir kvalitāte, nevis kvantitāte. Šobrīd gan ir tāds laiks, ka cilvēki skrien pa priekšu laikam, pa priekšu paši sev, izdodot dziesmas citu pēc citas, desmitiem, simtiem. Ja kādam tas sanāk labi, lai viņš to dara, bet es laikam esmu kā gliemezis, kurš savas lietas dara lēni, bet pamatīgi,» stāsta Antra Stafecka. Viņai ir svarīgi, lai darbs būtu izdarīts perfekti, tāpēc viņa visu apdomā simt reižu.

«Pavisam drīz man nāks klajā jauna dziesma, jauns videoklips, top arī albums, un par to sīkāk stāstīšu, kad tas būs noticis. Tagad strādāju studijā, rakstu. Jā, es esmu sākusi rakstīt dziesmu tekstus, un savā jaunajā albumā apvienošu jau abus savus talantus. Un es ceru, ka klausītājiem patiks. Principā jau varu gandrīz apsolīt, ka nākamā gada februāra beigās jūs no manis sagaidīsiet kaut ko lielu un skaistu.