Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Skandalozi

Rozītei ritenis ar iesauku, Teterovskim – velosipēds no «Ford»

© Vakara Ziņas

Noskrējušas visus iespējamos maratonus, sieviešu un stipro skrējienus, slavenības briest nākamajam masu sporta pasākumam – Rīgas 14. velomaratonam, kas norisināsies 1. jūnijā.

Sportiskā TV seja Anna Rozīte ar riteņbraukšanu tiešām ir «uz tu», un savā braucamajā viņai izdevies apvienot sportisko ar stilīgo. «Velosipēdu man pirms pāris gadiem uzdāvināja kāds draugs. No vienas puses, man, iespējams, gribētos tādu riteni ar groziņu priekšā, ar kuru varētu braukt kleitā un salmu cepurē, taču tāds nebūtu piemērots manam dzīvesveidam. Stila velosipēdi ir diezgan smagi, un būtu nogurdinoši braukt ar to lielākus attālumus, kā arī stiept pa trepēm. Manējais ir viegls un sportisks, bet tajā pašā laikā arī diezgan stilīgs. Braucu ar to gan pa pilsētu, gan lielākus attālumus, piemēram, uz Jūrmalu,» »VZ« atzina Rozīte. Ritenis esot salikts no dažādu braucamo detaļām, līdz ar to diezgan unikāls. «Es to riteni dievinu! Nevaru iedomāties sev neko labāku,» viņa saka. TV dīva velosipēdam pat devusi vārdu – Mīkstīte. Ar mīkstumu gan tam šoreiz nav sakara – fonētiski līdzīgi skan velosipēda rāmja ražotāja nosaukums.

Ar neparastu velosipēdu pārvietojas arī diriģents Ints Teterovskis. «Manu sporta riteni nesen nozaga, tāpēc tagad pārvietojos ar šo. Patiesībā pilsētā ar to ir ļoti ērti, tomēr tālākiem gabaliem, sacensībām tas, protams, neder, jo ir diezgan smags,» atzīst diriģents. Stāsts, kā velosipēds nonācis viņa īpašumā, ir diezgan neparasts. «Braucu uz auto salonu remontēt mašīnu un tur pamanīju šo riteni ar «Ford» zīmi. Iepatikās,» atceras Teterovskis.