Magones Burkas «šova vīrs» Ventis precas

© Vakara Ziņas

Plānots, ka šīs nedēļas nogalē laulības ostā iestūrēs TV3 šovā «Saimnieks meklē sievu» iepazītais Ventis Vītols. Taču – ne jau ar savu «šova sievu» un gaidāmā bērna māti Magoni Burku, bet sava gadu vecā dēla mammu, ar kuru pirms šova bija pašķīries.

Šķiet, ka šova «Saimnieks meklē sievu» iniciētā «ziepju opera» tuvojas noslēgumam, lai gan – kas zina... Magones Burkas gaidāmā bērna tēvs Ventis Vītols bijušajai mīlai ar mediju starpniecību paudis atvainošanos un pošas kāzām, savukārt Magone kopā ar dēlu no Londonas atgriezusies Latvijā un gaida pasaulē nākam savu otro dēlu – tam vajadzētu notikt jau šajās dienās. Par Magones gaitu atreferēšanu tagad gādā īpašs «literārais redaktors», un tikai ar viņa (un, protams, pašas Burkas) piekrišanu drīkst nākt klajā šādi stāsti. Attiecīgi vienojoties, protams.

Publiskā atvainošanās

Atvainošanās vēstule nudien ir skaista – laikam gribēts pirms kāzām rast mierizlīgumu. «Ļoti vēlos atvainoties par savu aso dabu un nesavaldību pret Magoni un viņas dēlu Robertu. Par to, ka es Magonei esmu nodarījis ne tikai garīgas sāpes, bet arī fiziskas. Gribu atvainoties par to, ka es Magonei devu veltīgas cerības uz laimīgu nākotni, par to, ka nemācēju viņai to sniegt. Ļoti vēlos atvainoties viņas dēlam Robertam par to, ka arī pret viņu biju skarbs un pat žagariņu biju pielietojis, lai panāktu klausīšanu. Par to, ka neļāvu ēst saldējumu, kad viņš to vēlējās. Vēlos Magonei atvainoties no visas sirds par manām šaubām par gaidāmo mazuli. Par to, ka es šaubījos, ka mazulis ir mans. Ļoti vēlos atvainoties Magonei par to, ka izteicu variantu par AB taisīšanu, jo bērns nav mans. Tas bija nenovērtējami zemiski un netīri no manas puses. Skumji tikai ir tas, ka es to sapratu spēcīgi par vēlu. Kur bija mans prāts tai mirklī, kad es viņai liku to darīt?! [..] Vēlos Magonei atvainoties arī par to, ka publiski viņu apvainoju par to, ka viņa ir bijusi Valmierā pie Nikolaja un ir salaidusi ar Nikolaja draugu. Vēl es vēlos Magonei atvainoties par to, ka es viņu nepatiesi apvainoju par manas naudas piesavināšanos. Tas bija neapdomīgi un ļaunāk par ļaunu. Lūdzu, piedod man, Magone, ja spēsi,» pauž Vītols.

Draudēja tiesāties

Nedēļu pirms atvainošanās teksta izplatīšanas gan Vītols telefonsarunā ar »VZ« uzsvēra vēlmi tiesāties par pilntiesīgām tiesībām uzņemties tēva lomu. Venti bija nokaitinājis, ka Burka tikusi pie menedžera, kurš vēlētos naudu par intervijām ar «saimnieklīgavu» un nebūtu pretī saņemt naudu arī par ekskluzīvām tiesībām tikt pie Magones mazuļa fotogrāfijām. Ventis sazinājās ar »VZ«, sūdzoties par Magoni un nespēju mierīgā ceļā rast dialogu. «Viņa man vispār nestāsta, kā jūtas mans bērns. Uz zvaniem neatbild, uz īsziņām atsūta tikai formālas atbildes. Es nesaprotu, kādas ir Magones domas, kas notiek ar mūsu bērnu. Mani pārsteidz viņas pēdējo mēnešu uzvedība,» tā Vītols. «Es esmu kategoriski pret bērna fotogrāfiju publicēšanu presē. Tas ir arī mans bērns. Mans bērns nebūs peļņas avots Magones publiskajām darbībām. Esmu kristīgs cilvēks, un bērni man ir svēta lieta, es nevēlos, ka mans bērns tiktu vazāts pa žurnāliem vai portāliem. Mani pārsteidz, ka Magone kaut ko tādu vispār ir gatava pieļaut,» sašutumu neslēpa Ventis. Viņš gan bija gatavs pieslāpēt visas negatīvās emocijas, jo svarīgākais ir bērns. «Es neko Magonei nepārmetu. Es tikai gribu zināt, kad pasaulē nāks mans bērns, es gribu viņu redzēt piedzimstam. Esmu sarūpējis savam bērnam dāvanu – monētu kolekciju. Taču Magone mani tur neziņā. Un arī sagatavoto dāvanu un sapirktās drēbītes viņa liek vest pie savas mammas. Es šobrīd neredzu šai situācijai miermīlīgu risinājumu. Es par savām tēva tiesībām cīnīšos ar juridiskiem līdzekļiem. Gribu veikt bērnam paternitātes testu un vēlos, lai Magone mani oficiāli norādītu kā bērna tēvu. Tas ir vienīgais veids, kā neļaut pazust manam bērnam no manas turpmākās dzīves,» pauda Vītols.

Grūti teikt, kas licis Ventim tik kardināli mainīt domas – to »VZ« noskaidrot neizdevās, jo iepriekš tik ļoti runāt gribošais vīrietis nebija sazvanāms. Iespējams, viņš šobrīd jūtas ar dzīvi apmierināts.

Svarīgākais