Putins prinča Čārlza izteikumus par viņu un Hitleru uzskata par "nepieņemamiem"

© Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzskata, ka Lielbritānijas princis Čārlzs, pielīdzinot viņa politiku Hitlera uzvedībai, izteicies "nepieņemami".

"Es neesamu dzirdējis šos izteikumus. Ja tas ir tā, tad tas, protams, ir nepieņemami. Es uzskatu, ka viņš arī pats to saprot, viņš ir audzināts cilvēks. Es esmu pazīstams ar viņu, ar karaliskās ģimenes locekļiem. Tā nav karaliska uzvedība," tiekoties ar pasaules ziņu aģentūru vadītājiem, sacīja Putins.

"Bet mēs pēdējo gadu laikā un es personīgi pie daudz kā esmu pieradis, un es savā darbā vadīšos, nevis sekojot tam, ko par mani runā, bet, kā es to jau esmu uzsvēris, sekojot Krievijas tautas interesēm," norādīja Krievijas prezidents.

Laikraksts "Daily Mail" trešdien ziņoja, ka Čārlzs vizītes laikā Kanādā, tiekoties ar 78 gadus vecu sievieti, kura savulaik zaudējusi tuviniekus holokaustā, salīdzinājis Putinu ar Hitleru.

Sirmgalve "Daily Mail" atklāja, ka satikusi princi, kad viņš apmeklējis Kanādas imigrācijas muzeju Helifeksā, Jaunskotijā.

"Es (..) runāju ar viņu par savas ģimenes pagātni un to, kā es nonācu Kanādā. Princis tad teica: "Un tagad Putins dara tieši to pašu, ko Hitlers," atklāja sieviete.

"Daily Mail" ziņoja, ka prinča teiktajam bijuši vairāki liecinieki.

Krievija februāra beigās okupēja Krimu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst.

Putins visu Krimas krīzes laiku kategoriski noliedza, ka Krimā atrastos Krievijas karavīri, un apgalvoja, ka tur darbojas tikai un vienīgi Krimas "pašaizsardzība".

Neraugoties uz to, viņš 17.aprīlī televīzijas "tiešās līnijas" pārraides gaitā atzina, ka pirms Krimas "referenduma" un arī turpmāk Krimas pussalas teritorijā atradās vairāk nekā 20 000 Krievijas karavīru.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Svarīgākais