Britu pensionārs par segas vilkšanu nost mēģina nogalināt sievu

Lielbritānijas pensionārs Dreks Millers 22. maijā stājies britu tiesas priekšā par mēģinājumu nodurt sievu, vēsta aģentūra Reuters.

79 gadus vecais Dereks tiesai skaidrojot uzbrukuma iemeslus norādīja, ka viņam ar 57 gadus veco sievu Gaļinu Milleri esot sliktas attiecības. Abu kopīgā laulība ilgst jau 11 gadus.

Pēdējais piliens bijis sievas centieni naktī kopējo segu pārvilkt uz savu pusi. Tādēļ nokaitinātais Dereks pagājušā gada 26 novembrī mēģinājis sievu ar nazi nodurt.

Kā tiesā stāstīja Millers: "Mēs iepriekšējā vakarā mēģinājām salīgt mieru, es nopirku vislielāko ziedu pušķi kādu vien varēju atrast, uztaisīju vakariņas... Bet naktī pamodos no tā, ka man bija nosalušas kājas, jo viņa visu segu bija uzvilkusi sev. Tas mani galīgi nokaitināja. No rīta, ieraugot sievu virtuvē, es iesaucos "Tūlīt Tu mirsi!". Es paķēru nazi un gribēju iedurt viņai mugurā, bet viņa pagriezās un dūriens bija vieglāks kā plānots. Viņa mani atgrūda un aizskrēja pie kaimiņos dzīvojošās draudzenes."

Dereks Millers pats piezvanījis policijai un izstāstījis notikušo. 

Millers arī tiesai stāstīja, ka sieva gadiem esot pārbaudījusi viņa pacietību. 

"Es  nožēloju, ka to izdarīju, bet man vajadzēja to izdarīt," secināja Millers.

Tiesa ar lēmumu atcēlusi Milleram apsūdzību slepkavības mēģinājumā, bet atzina viņu par vainīgu miesas bojājumu izdarīšanu.

Svarīgākais