Parīzē mākslinieks uzstājas ar pie dzimumlocekļa piesietu gaili

© F64

Kāds dienvidāfrikāņu izcelsmes mākslinieks Parīzē, netālu no Eifeļa torņa, brīvdabā izpildījis improvizētu performanci ar pie locekļa piesietu dzīvu gaili. Vīrieti apcietināja policija un vēlāk viņš tiesāts par "seksuālu ekshibicionismu", ziņo Reuters.

Mākslinieks Stīvens Koens nav paspējis uzstāties ar savu priekšnesumu ilgi, jo tūristu, vietējo iedzīvotāju un pat mūķeņu acu priekšā viņu ātri arestējusi policija, nogādājot policijas iecirknī ar pie reproduktīvajiem orgāniem piesieto gaili.

Lai arī lieta nonākusi līdz tiesai, tiesnesis izlēmis jau 10 gadus Francijā dzīvojošajam māksliniekam piespriest vien soda naudu 1 tūkstoša eiro apmērā par publisku atkailināšanos.

Pats Koens šo rīcību pamatojis šādi: "Šādi parādot sevis intīmāko daļu es saku: esmu vīrietis, esmu ebrejs, esmu gejs, esmu baltais."

Šis mākslinieks arī agrāk izcēlies ar "košiem" priekšnesumiem. Piemēram, pagājušā gada septembrī Koens tajā pašā rajonā uzstājies augstpapēžu kurpēs, korsetē, garos cimdos un rotājies ar spalvām.