Miljonāra Vītola mazmeita izraisa sensāciju spāņu zemēs

© Vakara Ziņas

Miljonāra un mecenāta, Vītola fonda dibinātāja Viļa Vītola mazmeita Astrīda Klišāne jau pāris gadus ir laulāta ar latīņamerikāņu popzvaigzni Karlo Bauti. Pateicoties savam glītajam izskatam, viņa bieži ir redzama dažādos spāniski rakstošajos modes žurnālos, taču nu modes dāma sākusi rakstīt arī savas pārdomas par stilīgu dizainu.

Spānijā un Nīderlandē vadošā izdevniecība «Hola!» savai komandai ir piesaistījusi jaunu blogu – «Astrid Klisans Design». Tā autore ir latviešu izcelsmes skaistule Astrīda Klišāne, kas ir pazīstamā mecenāta Viļa Vītola mazmeita. Pirms pāris gadiem viņa iestūrēja laulības ostā ar venecuēliešu dziedātāju Karlo Bauti. Pati Klišāne ir profesionāla mēbeļu dizainere un šī iemesla dēļ uzaicināta rakstīt savas pārdomas vienā no vadošajiem spāņu valodas mediju koncerniem.

Savus meklējumus dizaina un arhitektūras pērlēs Astrīda Klišāne sākusi ar vectēva dzimteni. Pirmajā blogā dizainere apraksta savu viesošanos Rīgā, kas notika Visu mīlētāju dienā, 14. februārī. Nākamo stila aprakstu viņa veltījusi Jūrmalai. Tam seko plašs apraksts par vectēva Koknesē radīto piemiņas vietu «Likteņdārzs». Vītola mazmeita savās pārdomās ļauj novērtēt arī to, kāds izskatās viņas dzīvoklis Madridē.

Jāpiebilst, ka viņas stila pārdomas jau ir guvušas ļoti lielu sekotāju skaitu, un šobrīd vairāk nekā trīs miljoni spāniski runājošo cilvēku ir iepazinuši Rīgu, Jūrmalu un Koknesi. Pateicoties lasītāju atsaucībai, Klišānes blogs ir izpelnījies mediju magnātu atzinību un visai drīz nonāks arī drukātā veidā jau pieminētajā medijā.

***

Ieskats miljonāres Madrides dzīvoklī

Šādi Madridē izskatās dzīvojamā istaba, kurā mitinās dziedātājs Karlo Baute un viņa sieva Astrīda Klišāne.

Ēdamistaba

Šajā telpā ir izvietoti dažādi gaiši stila elementi, kas atvesti no ceļojumiem.

Nelielajā virtuvē

ir iespēja iziet uz lodžijas un, malkojot kafiju, paskatīties uz steidzīgo Madridi.

Guļamistabā valda vīrs

To, ka guļamistaba nav iedomājama bez vīra klātbūtnes, apliecina arī mākslinieka Adriana Toresa impresionisma stilā zīmētais Karlo Bautes portrets.

Svarīgākais