Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sievietēm

Rīgā atklāj dzīvnieku modes namiņu

© Publicitātes foto

Dzīvnieku īpašniekiem tiek piedāvātas arvien plašākas iespējas lutināt savus mīluļus, gan iegādājoties tiem greznus tērpus un aksesuārus, gan ļaujot baudīt SPA procedūras. Šonedēļ Rīgā kļuvis par vienu dzīvnieku modes salonu vairāk, jo durvis vēris dzīvnieku modes namiņš „ĻUSI & OLSI”.

Rīgas centrā dzīvnieku mīļotājiem savas durvis ver dzīvnieku modes namiņš „ĻUSI & OLSI”, kura piedāvājumā ietilpst apģērbi un aksesuāri dzīvniekiem, kā arī profesionālā kosmētika un barība. Šodien, dzīvnieku modes namiņa atklāšanas dienā tiek prezentēta vasaras kolekcija. Pievēršot uzmanību gadalaikam, apģērbi tiek izgatavoti no dabīga materiāla, tādējādi rūpējoties par dzīvnieku komfortu. Atbilstoši katram apģērbam ir pieejami arī aksesuāri – kaklarotas vai apkakles, darinātas no Svarovski kristāliem, informē modes namiņa pārstāvji.

„ĻUSI & OLSI” veikalos būs pieejama arī profesionālā kosmētika, skaistumkopšanas un SPA procedūras dzīvniekiem. Dzīvnieku apģērbi un aksesuāri, kas ir galvenais veikala piedāvājums, lielākoties ir paredzēti mazo šķirņu suņiem, tomēr dažas preces būs paredzētas arī citiem mājdzīvniekiem, norāda veikala pārstāvji.

Žanna Romaņenko, dzīvnieku apģērbu un aksesuāru veikala „Birma” īpašniece portālam nra.lv stāsta, ka 90% gadījumju šādu veikalu piedāvājums ir paredzēts tieši mazo šķirņu suņiem, pārējie 10% no piedāvājuma ir paredzēti arī kaķiem un lielākiem suņiem. Apģērbu un aksesuāru cenas ir atkarīgas no kvalitātes un zīmola, parasti tās nav zemākas par 10 latiem. Taču cenas par dzīvnieku SPA procedūrām ir vēl augstākas. Šāda veida procedūrās uzsvars tiek likts uz dzīvnieka spalvu, to izmazgā ar profesionālajiem šampūniem, spalvas spožumam un veselībai ieziež attiecīgo masku.

Pretēji sabiedrībā valdošajam uzskatam, ka šāds piedāvājums ineteresē tikai turīgākos dzīvnieku īpašniekus, preci patērē arī citi dzīvnieku, galvenokārt mazo šķirņu suņu, īpašnieki. „Ja saimnieks mīlēs savu mājdzīvnieku, viņam būs svarīgi, lai tas ir kopts un ziemā nenosalst,” uzsver Žanna Romaņenko. Dēļ mazo suņu īsās spalvas un trauslās ķermeņa uzbūves ir izskaidrojams, kāpēc dzīvnieku apģērbi lielākoties ir paredzēti tieši tādām šķirnēm.

Ž.Romaņenko uzsver, ka šādu veikalu Rīgā ir pietiekami daudz, taču agrāk esot bijis vairāk. Dzīvnieku apģērbu un aksesuāru veikaliem rūpīgi jāstrādā pie piedāvājumu daudzveidības. Vērt vaļā atsevišķu veikalu ar dzīvnieku apģērbiem ir diezgan riskanti, tādējādi dažos parastajos apģērbu veikalos, kā arī zoo veikalos ir pieejami arī apģērbi mājdzīvniekiem. Lai uzsāktu šādu biznesu, jāņem vērā, ka regulāri mainās modes tendences gan kopumā, gan katram cilvēkam atsevišķi, kā arī nepieciešamība pēc šāda veida pakalpojumiem var būt pārejoša, apgalvo veikala „Birma” īpašniece.