Atbrīvojies no rudens pelēkuma - padomi skaistumkopšanā

© F64 Photo Agency

Gada vispelēkākajā laikā arī sejas āda zaudē savu mirdzumu un kļūst blāvi pelēka, un tas notiek galvenokārt ilgstoša noguruma, mūžīgā stresa, neizbēgamā gaisa piesārņojuma un, iespējams, arī smēķēšanas dēļ.

Lai skaistas un starojošas mēs varētu sagaidīt Ziemassvētkus un Jauno gadu, skaistumkopšanas speciāliste Marika Ģederte iesaka, kā ātri atjaunot ādas mirdzumu un elastību.

SEJAI – fotoatjaunošana

«Periodā, kad nav saules, ir īstais laiks sejas ādas fotoatjaunošanai un jaunības eliksīram,» uzskata uzņēmēja Marika Ģederte, SIA Kosmetoloģijas koledža valdes priekšsēdētāja. Viņa apgalvo, ka fotoatjaunošana ir ļoti efektīva procedūra, un arī skaistumkopšanas speciālisti atzīst, ka tai jau ir savi atkarīgie – jo labie rezultāti tiešām esot ļoti pārliecinoši.

«Fotoatjaunošanas procedūras veikšanai tiek izmantota intensīvi pulsējošās gaismas sistēma, kas iedarbojas uz visiem ādas slāņiem. Tā rezultātā paaugstinās ādas tonuss, samazinās krunciņas, izlīdzinās reljefs un uzlabojas ādas krāsa,» procedūras pozitīvos ieguvumus skaidro Marika Ģederte. Šīs procedūras veicamas ne biežāk kā reizi mēnesī. Blakusparādību tai praktiski nav, iespējama vien īslaicīga lokāla reakcija: ādas apsārtums vai lobīšanās.

«Paralēli ikdienas ādas kopjošajam krēmam divas reizes gadā ieteicams lietot arī serumu jeb tā saukto jaunības eliksīru, jo tajā ir daudz aktīvākas sastāvdaļas nekā ikdienas krēmos,» uzsver skaistumkopšanas speciāliste. Viņasprāt, tieši mēnesis pirms Ziemassvētkiem ir īstais laiks, lai uzsāktu serumu lietošanu – lai līdz svētkiem nodrošinātu mirdzumu, svaigumu un ādas elastības atjaunošanu.

ROKĀM – parafīns

«Lai spētu novērtēt skaistu manikīru, arī roku ādai jābūt rūpīgi koptai,» uzsver Marika Ģederte. Viņa savas rokas reizi nedēļā lutina ar parafīna vanniņu procedūrām. Parafīns ar savām dziednieciskajām īpašībām ir populārs jau gadsimtiem ilgi, tas sniedz intensīvu ādas mitrināšanu un barošanu, turklāt nav dārgs, kas nozīmē, ka šādas procedūras ir pieejamas ikvienam. Mūsdienās parafīns pieejams pat ar dažādiem aromātiem: persiku, piena, lavandas, rožu. Tam nav lietošanas ierobežojumu, to var izmantot pat vairākas reizes nedēļā. «Šī procedūra darbojas kā efektīva mini sauna, tās rezultātā jutīgā roku āda kļūst mīksta un gluda,» viņa padalās savā pieredzē, uzsverot, ka parafīna vanniņas tiek rekomendētas tieši rudens/ziemas mēnešos, kad roku āda ir izteikti sausa.

ĶERMENIM – pīlings

«Daudzas sievietes, lutinot seju ar dažādiem ādas kopšanas krēmiem, nereti aizmirst par ķermeņa ādu, bet tā jau arī noveco,» par skarbo realitāti atgādina Marika Ģederte. Viņasprāt, tieši rudenī/ziemā liela uzmanība ir jāpievērš arī ķermeņa kopšanai – jālieto krēmi, kas aizsargā ādu, baro to un padara tvirtāku. Ādas komforta līmenis šajā laikā ir ļoti būtisks – jo temperatūras kontrasts, uzturoties siltās telpās, liek ādai ātrāk zaudēt mitrumu un līdz ar to arī tvirtumu. «Es iesaku barojošo ķermeņa krēmu lietot tieši vakarā, jo tad tā iedarbība ir efektīvāka. Bet, lai ķermeņa krēms labāk iedarbotos, pirms tam ieteicams veikt ķermeņa pīlingu – ne tikai mājas apstākļos, savu reizi arī pie skaistumkopšanas speciālista, kur šī procedūra ilgst līdz 40 minūtēm: 20 minūšu saunā un tad 20 minūšu rūpīgs ķermeņa pīlings. Jūs būsiet pārsteigti, redzot atmirušās šūnas tādā daudzumā! Bet tikai attīrīta āda var būt par pamatu efektīgam rezultātam,» uzsver skaistuma procedūru pārzinātāja.

PRET DEPRESIJU – solārijs

Gada tumšais laiks ievieš savas korekcijas, un D vitamīna trūkums var provocēt arī depresiju un apātiju. Saglabāt veselīgu toni un mirdzumu palīdz arī daudz kritizētais solārijs. Protams, tā apmeklēšanas biežums ir jāizvēlas ļoti saudzīgi. Marika Ģederte uzsver: būtiskākais priekšnoteikums veselīgam iedegumam ir iedegumu veicinošs un kopjošs ķermeņa krēms, bet, lai rezultāts būtu noturīgs, pirms sauļošanās kursa vajadzētu veikt rūpīgu ādas attīrīšanas procedūru – jo rūpīgāk būs kopta ķermeņa āda, jo retāk būs jāiet uz solāriju. Un, lai noturētu iedegumu vismaz desmit dienu, pirms sauļošanās jālieto speciāls profesionālais krēms, bet ikdienā nedrīkst aizmirst par mitrinošo/barojošo krēmu.

MEIKAPAM – mirdzums

Kad sejas āda būs atbrīvota no rudens uzslāņojuma, varēs ļaut vaļu krāsām, jo īpaši ar mirdzuma efektu. Marika Ģederte iesaka acu ēnas Color Infaillible un bronzera pūderi Glam Bronze trio no L’Oreal.

***

Grims dara brīnumus

Baiba BROKA, Jaunā Rīgas teātra aktrise:

– Ar grimu var panākt brīnumu lietas! Protams, ik pa laikam kaut ko izmēģinu, bet katru reizi tas ir kas cits. Man nav tādas savas īpašas receptes, ko es varētu ieteikt. Ja nu vienīgi esmu sapratusi, ka nekas nav labāks par miegu, kura badā es šobrīd esmu, jo paralēli darbam teātrī audzinu divus bērnus. Katrā ziņā, šajā dzīves posmā es vislielākās cerības lieku uz grimu, ar kuru var darīt brīnumu lietas. Nekā savādāk man sevi palutināt galīgi nesanāk, un izskatās, ka arī tuvākajā laikā nekas tāds nav ieplānots.

***

Izmasē ar citrona šķēlīti

Akvelīna LĪVMANE, Dailes teātra aktrise:

– Domāju, ka pēdējā brīdī neko nevar saķert, viss ir jādara savlaicīgi un pakāpeniski. Manuprāt, 20 gados pietiek ar ūdeni un varbūt gurķa šķēlīti, bet tās sarežģītās lietas jādara tikai pēc 30 – lai krēmi, kas satur bioloģiski aktīvas vielas, iedarbojas tad, kad tas patiešām ir vajadzīgs. Nevajag ar lielgabaliem šaut pa zvirbuļiem!

Protams, skaistumam vienmēr par labu nāk, ja ir laiks kārtīgi izgulēties. Labi palīdz arī sulu pasākums: ja ir gaidāms garš vakars ar balli, tad, lai būtu viegluma sajūta un reizē spēks kaulos to izturēt, vajag maksimāli samazināt uzņemtā ēdiena daudzumu, mēģinot iztikt tikai ar svaigi spiestām sulām. Un jūs redzēsiet – acīs būs mirdzums un ne miņas no noguruma!

Bet sejas ādai mirdzumu dod šāda recepte: uz sejas, kakla un dekoltē zonas biezākā kārtiņā uzklāj savu iemīļotāko krēmu un pēc brīža to izmasē ar citrona šķēlīti. Pēc tam krēmu noslauka un seju noskalo – pārmaiņus ar ļoti siltu un ļoti aukstu ūdeni, to atkārtojot vairākas reizes. Ādas poras savelkas, seja ir pabarota un labi jūtas. Jā, es pati tā daru. Nav tā, ka tikai iesaku citiem. Jo īpaši aktuāli šādas procedūras man bija ap 30 gadu vecumu – tolaik man bija ļoti daudz filmēšanos, un svarīgākajās dienās cēlos agrāk, lai tādā veidā savu seju sagatavotu darbam.

Bet vispār – vairāk vajag smaidīt, un tad arī tās krunciņas, ja tur kāda ir, neviens neredzēs!

Svarīgākais