Ziemassvētki pieaugušajiem: receptes ar ko grādīgāku

© Viktorija Kožemjakina

Ziemassvētku galdam piestāv viegli reibinoši, gardi kokteiļi un sildoši, krēmīgi deserti, tāpēc veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā divas receptes, ko izmēģināt šajos Ziemassvētkos, ja tos plānojat pavadīt pieaugušu svinētāju lokā!

Granātābolu dzēriens ar tekilu, alu un ziemas garšvielām

Sastāvdaļas (1 dzērienam)

80 ml granātābolu sulas

60 ml apelsīnu sulas

60 ml tekilas

1 tējk. medus

šķipsniņa kanēļa

ingvera alus vai alus ar citrusaugļu aromātu

ledus

Rotāšanai

2 ēdamk. cukura

1/2 tējk. kanēļa

šķipsniņa kajēnas piparu

granātābola sēklas

rozmarīna zariņš

kanēļa standziņa

Pagatavošana

Izrotā glāžu maliņas - samitrini glāzes malu ar ūdeni vai sulu, iemērc to cukura, kanēļa un piparu maisījumā. Glāzi piepildi ar ledu. Šeikerī vai citā traukā kārtīgi sajauc granātābolu un apelsīnu sulu ar tekilu un medu, kanēli un rozmarīna zariņu. Iegūto maisījumu lej glāzē ar ledu, atlikušo glāzes tiplumu papildini ar alu, rotā ar granātābola sēklām, kanēļa standziņu un rozmarīna zariņu!

Viktorija Kožemjakina

Ziemassvētku deserts "Melnais mežs"

Sastāvdaļas

300 g šokolādes biskvīta (vai mīkstu šokolādes cepumu)

300 g saldētu ķiršu

50 g cukura

100 ml portvīna, marsalas vai cita stiprināta vīna

2 tējk. kartupeļu vai kukurūzas cietes

Krēmam

500 g rikotas siera

200 g grieķu jogurta

2 ēdamk. medus

paciņa vaniļas cukura

2 ēdamk. portvīna, marsalas vai cita stiprināta vīna

rīvēta miziņa no 1 mandarīna

50 g sakapātas vai sarīvētas melnās šokolādes

Pagatavošana

Pagatavo ķiršu mērci - uzvāri ķiršus kopā ar cukuru, pielej klāt vīnu un nedaudz pavāri. Sajauc cieti ar 2 ēdamk. auksta ūdens un pievieno ķiršu masai. Maisot karsē 10-15 sekundes, tad noņem no uguns un atdzesē.

Pagatavo krēmu - saputo rikotas sieru ar medu un vaniļas cukuru. Pievieno jogurtu, mandarīna miziņas un vīnu, samaisi.

Kārto desertu trauciņos: vispirms liec ķiršu mērci, tai virsū - biskvītu vai cepumus un visam pāri pārklāj krēma kārtu. Atstāj desertu ledusskapī uz 4-5 stundām (vai nakti). Pirms pasniegšanas rotā ar šokolādi.

Svarīgākais