Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Praktiski

Padomi! Kā noņemt grimu, nekaitējot ādai?

© pexels.com

Katru gadu kosmētika tiek pilnveidota, un līdzekļi  lūpu, acu un ādas izdaiļošanai kļūst arvien noturīgāki. Nepienācīgi notīrīta kosmētika ar laiku var būtiski pasliktināt ādas stāvokli un paātrināt ādas novecošanos.

Kā noņemt grimu, nekaitējot ādai? Kādas kļūdas nepieļaut? Kosmētiķe Katrīna Blumberga dalās vērtīgos padomos, kā viegli un efektīvi atbrīvoties no skropstu tušas, lūpu krāsas, tonālā krēma un citas dekoratīvās kosmētikas, vienlaikus pasargājot savu sejas ādu.

Lielākā kļūda, ko sievietes mēdz pieļaut, ir došanās gulēt ar grimu uz sejas.

Ja vienu reizi gadās atstāt kosmētiku, nekas slikts nenotiks, bet, ja regulāri aizmieg ar uzklātu grimu, ilgtermiņa sekas var būt sausa, jutīga āda un pārlieku ātra ādas novecošanās. Otra kļūda ir nepiemērota kosmētikas noņemšanas līdzekļa izvēle, neņemot vērā savas ādas vajadzības un sejas ādas tipu. Trešais klupšanas akmens ir steiga.

“Grima noņemšanai vēlams veltīt pietiekami daudz laika, maigi un soli pa solim noņemot kosmētiku un pēc tam pabarojot ādu ar piemērotiem sejas kopšanas līdzekļiem. Jo biezāks grims un jo ilgāk tas bijis uz sejas, jo vairāk laika jāvelta ādas kopšanai,” stāsta Katrīna Blumberga, “nav vienas pareizās atbildes un viena veida, kā atbrīvoties no grima, tomēr pastāv svarīgi pamatprincipi, kas ļauj attīrīt seju un dekoltē zonu efektīvāk, nenodarot kaitējumu maigajai ādai.”

Izvēloties sejas tīrīšanas līdzekļus, jāņem vērā, cik bieži tiek lietota dekoratīvā kosmētika un cik biezā slānī tā tiek klāta. Vasaras grimu - vieglu skropstu tušu un plānu tonālā vai CC krēma kārtiņu - var noņemt ar pieniņu, savukārt vakara grima noņemšanai būs nepieciešams pieniņš un micelārais ūdens vai divfāžu līdzeklis, kā arī papildus, iespējams, būs nepieciešamas arī sejas putas vai gels. Sejas tīrīšanas “arsenālā” jāiekļauj arī vairākas vates plāksnītes un tīrs dvielis, kā arī dažādi mitrinošie līdzekļi - krēmi, serumi, emulsijas, sejas maskas - sejas ādas pH līmeņa un mikrofloras atjaunošanai procedūras noslēgumā.

Vērtīgi “knifi” dekoratīvās kosmētikas notīrīšanai

  1. Parūpējies par apgaismojumu. Lai efektīvi noņemtu kosmētiku, nepieciešams labs apgaismojums vai dienasgaisma un spogulis. Ja jānoņem prāva kārta ar grimu, izvēlies piemērotu vietu, kur varēsi izkārtot visus sejas kopšanas līdzekļus un nesteidzīgi darboties.
  2. Izvērtē, kas darāms. Vieglu grimu var noņemt ar pieniņu, ko uz sejas ādas uzklāj ar pirkstiem un vēlāk noskalo ar ūdeni. Savukārt smagāka grima notīrīšanai vajadzēs vairākas vates plāksnītes, kā arī papildu treknus speciālos kosmētikas noņemšanas līdzekļus un / vai micelāro ūdeni.
  3. Sāc ar košāko vai biezāko. Vispirms notīri acis vai lūpas, proti, sāc ar to sejas zonu, kur grims uzklāts vairāk. Ja lietots acu zīmulis, laineris vai ūdensnoturīga skropstu tuša, var samitrināt vati divfāžu līdzeklī vai micelārajā ūdenī un paturēt to ilgāk. Pēc tam atlikušo grimu (uzacu zīmuli, tonālo krēmu, vaigu sārtumu utt.) varēsi viegli noņemt ar pieniņu.
  4. Esi uzmanīga ar skropstām. Nereti sievietes izvēlas pielīmētās skropstas atstāt arī uz nākamo dienu, tāpēc, ka tās bieži vien cieši turas pie plakstiņa. Tā var darīt, tomēr, kā jau minēts iepriekš, vēlams grimu notīrīt pilnībā. Ja skropstas ir vēlme paturēt, tad jānotīra visa kosmētika, neskarot plakstiņu līniju. Ja skropstas vēlies noņemt, tad vislabāk izmantot šim nolūkam paredzētos speciālos līdzekļus vai treknu pieniņu. Ja skropstas ir pieaudzētas, sievietes lielākoties izvairās no laineru vai ēnu lietošanas, jo tādā gadījumā kosmētika jānoņem ļoti uzmanīgi, neskarot skropstu līniju.
  5. Nesteidzies. Atceries, ka grimu nenoņemsi ar pirmo reizi. Nerīvē un neplēs skropstas, ja ar kādu no minētajiem līdzekļiem neizdodas noņemt tušu, ēnas vai laineri. Tā vietā esi pacietīga un mēģini maigi notīrīt vēlreiz. Ar līdzekli piesūcinātu vates plāksnīti var paturēt uz acīm pārdesmit sekundes ilgāk, tādējādi iedarbojoties uz grima kārtu. Iespējams, procedūra būs jāatkārto vairākas reizes.
  6. Noskalo lieko. Pēc grima noņemšanas ar speciālajiem līdzekļiem seju nomazgā ar ūdeni vai izmanto papildu sejas gelu vai putas, tādējādi noskalojot atlikušās kosmētikas daļiņas. Īpaši svarīgi to darīt pēc micelārā līdzekļa lietošanas, jo tas satur “micellas” jeb vielas, kas atmiekšķē ādu un ilgtermiņā var ietekmēt sejas ādas stāvokli, ja pēc šī ūdens lietošanas āda netiek pienācīgi kopta. Regulāri nenoskalojot micelāro ūdeni, var rasties kuperoze, akne, un āda var kļūt pārlieku jutīga.
  7. Parūpējies. Atceries, ka kosmētika sausina ādu un var paātrināt novecošanās procesus, tāpēc svarīga ne tikai notīrīšana, bet arī ādas pabarošana ar līdzekļiem, kas satur hialuronskābi, E vitamīnu, kolagēnu un citas vērtīgas sastāvdaļas, kas atbild par ādas mitruma līmeņa saglabāšanu un elastību. Pēc kosmētikas noņemšanas uzreiz mitrini ādu ar losjonu vai toniku, tādējādi stabilizējot ādas pH līmeni. Pēc tam: a) uzliec mitrinošu masku; b) lieto mitrinošu serumu un krēmu; c) uzliec mitrinošu masku un pēc tam papildus arī mitrinošu krēmu.