Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Praktiski

3 idejas, kā iepriecināt tēti svētdien Tēva dienā

© pexels.com

Tēva diena ik gadu tiek atzīmēta septembra otrajā svētdienā.

Tā ir diena, kad godinām tēva nozīmi un lomu gan ģimenē, gan sabiedrībā kopumā. Tēva dienu var atzīmēt dažādi - doties pārgājienā un pavadīt dienu kopīgās aktivitātēs, bērniem pašiem pagatavot kādu apsveikumu vai ko gardu. Ko šogad darīsi tu? Lība un Sāra Smildziņas dalās idejās, kā šo dienu padarīt īpašu.

1. Paldies vārdu grāmatiņa

"Reiz uztaisījām mazu grāmatiņu, kur katrs - visi trīs ģimenes bērni un arī mamma - uzrakstījām tētim, kāpēc mēs viņu mīlam un kas mums viņā vislabāk patīk. Piemēram, toreiz Sāra rakstīja - tu esi vislabākais, jo vienmēr mani ved uz bērnudārzu. Savukārt brālis atklāja, ka viņam ar tēti ir vislabākās sarunas, jo viņiem ir daudz kopīgu interešu," stāsta Lība.

2. Ģimenes bilžu albums vai bilde rāmī

"Mums ir izveidojusies tradīcija tētim Tēva dienā dāvināt bilžu albumu, kur esam redzami kopā ar tēti. Organizēšanu parasti uzņemas mamma. Un tad visiem ir liels prieks, jo albums ir labāks nekā bildes telefonā," uzskata Lība, atklājot, ka ir dāvinājuši arī izdrukātu lielu bildi, kurā tētis redzams ar bērniem, un pasnieguši to pašu rokām gatavotā bilžu rāmī.

3. Kopīgi pavadīta diena

"Tēva diena ir svētdienā, tāpēc parasti to pavadām kaut kur ārā, dabā un kopā ar tēti. Šogad dosimies piknikā uz Mežaparku Rīgā - tur ir tik daudz iespēju, kā lieliski pavadīt ģimenisku dienu!" stāsta meitenes. Varēšot uzspēlēt gan ķerenes un izstaigāties, gan arī dabā paēst.