Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Praktiski

Radošas idejas kopā būšanai ar bērniem

© pexels.com

Laikā, kad teju viss notiek virtuāli, ekrāni ir tik ļoti mūs nogurdinājuši, ka pat grūti izdomāt, ko citu piedāvāt saviem bērniem un jauniešiem bez TV skatīšanās vai gremdēšanās sociālajos tīklos.

Ieteikums vienkārši ekrānus nolikt malā nebūs labākais veids, kā iedvesmot kvalitatīvai atpūtai.

Gatavojiet kopā

Gardas maltītes vienmēr vieno, tāpēc pamēģiniet visa ģimene kopā pagatavot ko tādu, ko iepriekš vēl neesat mēģinājuši. Suši, pica gluži kā Itālijā vai kārdinoši meksikāņu ēdieni - šajā laikā iespēju ir vairāk nekā jebkad. Tostarp var pasūtīt īpašus food box ar jau visu nepieciešamo radošai meistarklasei mājās pēc sagatavotās pamācības. Varat arī vienkārši iepriekš izvēlēties receptes no žurnāliem vai grāmatām, kas uzrunā, un tad kopīgiem spēkiem gatavot. Pēc tam būs divtik liels prieks to visu nobaudīt, ja katrs būs ieguldījis savu darbu gatavošanas procesā.

Galda spēles

Kad jūs pēdējo reizi likāt puzli, spēlējāt Cirku vai Monopolu? Lai arī pirmajā brīdī šāds priekšlikums šķiet bērnišķīgs un diez vai jaunieši kam tādam piekritīs, mēģināts nav zaudēts. Un ticiet, būs smiekli, azarts un lieliskas atmiņas par šo spēļu vakaru! Sagatavojiet gardas uzkodas, izvēlieties spēles, un laika izjūta pazudīs. Šāda kopā būšana arī ļauj atklāt vienam par otru jaunas šķautnes, piemēram, azartu, vēlmi vienmēr uzvarēt vai viltīgas iezīmes.

Netradicionāla pastaiga

Visticamāk, ar pastaigu mežā ne katru jaunieti uzrunāsi, bet, pasakot, ka tas būs piedzīvojums ar saullēkta sagaidīšanu un gardām brokastīm, iespējams, domas mainīsies. It sevišķi, ja izdosies iemūžināt kādu skaistu foto - kurš gan laidīs garām iespēju tikt pie Instagram cienīga attēla? Sagatavo brokastis - sasmērē maizītes, uzvāri tēju vai kafiju, paņem līdzi kādus kārumus, un dodieties pretī saullēktam uz purvu, jūru, ezeru vai kādu citu neparastu vietu.

Jaunas draudzības

Ja vēlaties gūt pozitīvas emocijas un pie viena izdarīt ko labu, dodieties uz kādu dzīvnieku patversmi, kur ir iespēja palīdzēt ar suņu izvešanu pastaigā. Šī būs lieliska aktivitāte, ja plānojat ģimeni kuplināt ar mājdzīvnieku, bet, ja tas nav plānots, piedzīvosiet nebijušas emocijas. Jāņem vērā, ka suņus vest pastaigās var tikai tie, kas izgājuši speciālu semināru ar instruktāžu. Taču pēc tam varēsiet jebkurā laikā nodoties šai aktivitātei. Kas zina, varbūt tā kļūs par jauku tradīciju jūsu ģimenē?

Sapņu karte

Mums katram ir kaut kas, pēc kā tiecamies vai par ko sapņojam. Tad nu te būs radoša ideja kopīgai nodarbei. Izmantojiet vecos žurnālus vai avīzes, izgrieziet attēlus, uzrakstus, kas uzrunā vai ko gribētos īstenot savā dzīvē, un līmējiet uz tāfeles vai kur citur. Ģimenes sapņu karte jāliek kādā redzamā vietā, lai piepildās viss, kas tajā redzams. Procesa laikā noteikti atklāsiet viens par otru ko jaunu, turklāt tad, kad daļa no iecerēm būs piepildījušās, būs interesanti atskatīties uz šo radošo veikumu. Varbūt šī ir tradīcija, ko atkārtot katru gadu? Tam nav jābūt Jaunajam gadam vai dzimšanas dienai, jo jaunas vēlmes var rasties jebkurā mirklī, vai tad ne?

Ciltskoka veidošana

Vai esat visi kopā skatījušies ģimenes albumus un stāstījuši savus radu rakstus? Iespējams, jaunā paaudze nemaz tā īsti nezina visus radiniekus un saistību ar jūsu ģimeni. Tāpēc ņemiet foto krājumus, sakārtojiet albumus vai varbūt pat izveidojiet ģimenes ciltskoku. Būs interesanti gan aplūkot pašiem sevi tālākā pagātnē, gan atminēties kādus kopīgus piedzīvojumus.