Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Praktiski

Drošas iepirkšanās ceļvedis - ko ņemt vērā, dodoties uz veikalu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Kopš pirmdienas, 8.februāra, stājoties spēkā jaunajiem valdības ierobežojumiem, praksē tiek uzsākts jaunais, vēl drošākas tirdzniecības koncepts, kas nosaka primāri divas būtiskākās lietas - vēl mazāk cilvēku veikalos un vēl stingrāka uzraudzība.

Ir izveidots drošs iepirkšanās ceļvedis, lai iepirkšanās process būtu drošs, ērts un viegli izprotams ikvienam.

Vēl mazāk cilvēku veikalos un striktāka kontrole

Ņemot vērā katra veikala platību, ir samazināts maksimāli pieļaujamais cilvēku skaits, kas vienlaikus var atrasties veikalā, lai nodrošinātu 25 m2 uz vienu apmeklētāju. Cilvēku plūsma tiek rūpīgi kontrolēta vairākos veidos, piemēram, "Maxima" veikalos ir pielāgots iepirkšanās ratu un grozu skaits atļautajam pircēju skaitam. Savukārt atsevišķos lielākā formāta veikalos apmeklētāju skaitu automātiski aprēķina elektroniskā uzskaites sistēma un aktuālos datus apsargs saņem planšetē.

Ieteicamie iepirkšanās laiki - agri rīti, vakari un nedēļas nogales

Lai izvairītos no drūzmēšanās pie veikala durvīm un izvairītos no gaidīšanas rindā ārpus veikala telpām, aicinām apmeklēt tirdzniecības vietas, ievērojot luksofora principu jeb laikā, kad ir vismazākā cilvēku plūsma - agri no rīta un no plkst. 19.00 līdz veikala darba laika beigām. Saskaņā ar jaunākajiem datiem, visdrošākā iepirkšanās ir tieši brīvdienās, sestdienās un svētdienās.

Preces pietiks visiem

Preču apjoms no sadarbības partneriem ir pasūtīts pietiekamā apjomā, lai nodrošinātu tās nepieciešamajā daudzumā, tāpēc klientus aicina nesasteigt pirkumus jau pirmajās dienās.

Uz veikalu pa vienam

Lai samazinātu iepirkšanās laiku, iesaka savlaicīgi sagatavot nepieciešamo pirkumu sarakstu. Atgādinām, ka apmeklētāji tirdzniecības vietā tiek ielaisti pa vienam, izņemot gadījumus, ja nepieciešama asistenta palīdzība, un bērnus līdz 12 gadu vecumam, ar kuriem var būt kopā viena pilngadīga persona

Lieto masku pareizi - gandrīz neskaitās!

Apmeklējot veikalu, obligāti jālieto sejas maskas, taču, lai sejas masku lietošana būtu efektīva un veikala apmeklējums kā jums, tā līdzcilvēkiem būtu drošs, īpaši nozīmīga ir pareiza to lietošana.Gandrīz pareizi uzvilkta maska, kas nosedz vien degunu vai zodu, neskaitās. Pareizi lietota maska nosedz gan degunu, gan zodu. Tāpat jāņem vērā, ka vizieri var lietot tikai kombinācijā ar masku.

Distances ievērošana ne tikai veikalos, bet arī ārpusē

Neskatoties uz to, ka līdz ar jaunā drošas tirdzniecības koncepta ieviešanu veikala telpās atrodas mazāk pircēju, joprojām nozīmīgi ir ievērot distanci citam no cita, gan dodoties pie veikala plauktiem, lai paņemtu nepieciešamo preci, gan stāvot rindā pie veikala kasēm. Distances ievērošanai aicinām ņemt vērā veikala telpās esošos marķierus, konusus un citas distances atzīmes drošai iepirkšanai. Gadījumā, ja veikalā atrodas maksimāli pieļaujamais pircēju skaits un ir nepieciešams gaidīt rindā ārpus veikala, atgādinām, ka 2 metru distance citam no cita jāievēro arī šajā gadījumā.

Kad dodies uz veikalu, saģērbies silti

Ņemot vērā ārā valdošo salu, un to, ka arī turpmākajās nedēļas dienās temperatūras stabiņa rādījums nokritīs vidēji līdz -13°C dienas gaišajā laikā, pirms došanās uz veikalu, aicinām pircējus silti saģērbties, lai nepakļautu sevi riskam, piemēram, sasaldēties, ja, stāvot rindā, kādu brīdi nepieciešams pagaidīt ārpus telpām.

Darbinieki - cilvēki, kas rūpējas par klientu ikdienas vajadzībām

Mūsu darbinieki ir īpaša vērtība, kas ik dienu rūpējas par to, lai klientiem nodrošinātu visu nepieciešamo, tāpēc jau pirmajā vīrusa izplatības vilnī teju gadu atpakaļ nodrošinājām virkni drošības līdzekļu - kasēs un atsevišķās veikala zonās izvietojot aizsargstiklus, papildu dezinfekcijas līdzekļu stacijas kā darbinieku koptelpās, tā darba stacijās tirdzniecības zālē. Tāpat arī darbiniekiem bez maksas nodrošinājām dabīgos vitamīnus imunitātes stiprināšanai - ingveru, citronu, medu. Lai palīdzētu ar emocionālu atbalstu, esam izveidojuši īpašo palīdzības komandu, kuras ietvaros speciāli apmācīti kolēģi sniedz padomus, kā labāk tikt galā ar emocionālo spriedzi šajos apstākļos, gadījumā, ja tāda ir radusies.