Kā pareizi uzglabāt dārza instumentus ziemā

Ražas novākšana, dārza un pagalma iekopšanas darbi nav iedomājami bez piemērotiem darba instrumentiem. Lai arī nākamajā sezonā tie pildītu savu funkciju, atvieglotu dārza uzdevumus un rastu arī Tev prieku, par tiem nepieciešams atbilstoši parūpēties. Kā parūpēties par darba instrumentu ieziemošanu, un kurām detaļām pievērst papildu uzmanību?

Dārza instrumentu kopšana

Lai ieziemotu un uzturētu dārza instrumentus kārtībā, piemēram, dažādas grieznes - nepieciešams tos rūpīgi notīrīt ar birsti siltā ziepjūdenī. Vieglāka, tai pat laikā efektīvāka, tīrīšana būs instrumentiem, kurus klāj berzi mazinoši pārklājumi, kas mazina rūsas vai citu vielu uzkrāšanos uz asmeņiem. Gadījumā, ja uz asmeņiem ir lipīgas vielas, to tīrīšanai var izmantot ziepjūdenī iemērktu drānu, kurai papildus ir pievienots alkohola šķīdums. Savukārt, ja esat griezuši augus, kuriem, ir slimības, iesakām asmeņus notīrīt ar balinātāja šķīdumu un ūdeni, kas ir sajaukts kopā. Īpaši svarīgi ir ļaut instrumentiem pilnībā nožūt. Papildus tam - lai arī kādu tīrīšanas metodi piekopjat, īpaši svarīgi uzreiz instrumentus nosusināt, lai nerastos rūsa, tādējādi mazinot gan asmeņu izturību, gan asumu. Savukārt, ja uz asmeņiem ir izveidojusies rūsa iesakām pirms asināšanās to notīrīt ar smilšpapīru,

Par kuriem darbarīkiem nepieciešams īpaši parūpēties?

Īpaši nozīmīgi ir parūpēties par darba instrumentiem, kuriem ir uzgriežņi, skrūves, asmeņi, piemēram, dzīvžogu šķēres, cirvji, dārza grieznes un citi. Jāņem vērā, ka šie darba rīki būs gan jānotīra, gan jāuzasina. Kad Jūsu instrumenti ir tīri un sausi, uzklājiet nelielu pilienu apkopes eļļas asmeņu starpā vai pie griežņu atsperes, kas nodrošinās arī turpmāk vieglu griešanu. Papildus tam apkopes eļļu var uzklāt uz griežņu asmeņiem, ko ierīvē ar drānu, lai mazināt rūsas rašanos. Savukārt, ja kāda instrumentu daļa ir nolietojusies, iespējams iegādāties rezerves daļas to nomaiņai.

Uzglabā instrumentus atbilstoši

Dārza instrumentu atbilstoša kopšana ir svarīga, lai instrumenti kalpotu pēc iespējas ilgāk, taču tikpat svarīga ir arī to uzglabāšana. Ziemas periodā instrumentus vēlams novietot sausā, slēgtā telpā, lai izvairītos no ārējās vides apstākļiem, piemēram, lietus, kā arī paaugstināta mitruma. Ziemā dārza instrumentus uzglabāt vietā, kur nav lielu gaisa temperatūru svārstību.

Praktiski

Liene Ušakova šovā "Slavenības. Bez filtra" sevi sauc par godīgāko sievieti pasaulē, uzsverot, ka izskats var būt maldinošs. Liene aicina sabiedrību vairāk vērtēt cilvēku iekšējo būtību, nevis ārējo veidolu. Lienes vēstījums ir par godīgumu, patiesumu un uzticību sev, pretstatā virspusējiem aizspriedumiem par cilvēkiem.

Svarīgākais