Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Praktiski

Mikoloģe atklāj, kādos mežos var atrast baravikas

© Vladislavs Proškins/F64

“No mikologa viedokļa skatoties, baravikām ir vismaz trīs dažādas sugas. Ir vasaras baravikas, kas aug vasaras sākumā, ap Jāņiem, tās aug zem lapu kokiem – liepām, parkos, tādos mežos, kuros ir ozoli un liepas. Tradicionālās egļu baravikas aug zem eglēm, bērziem. Priežu baravikas, kuras ir sarkanbrūnas ar sarkanīgiem kātiņiem, jāmeklē priežu mežos” RīgaTV 24 jaunās sezonas raidījumā “Saimnieks.Zeme.Valsts” sēņošanas noslēpumus atklāja Latvijas Nacionālā dabas muzeja komunikācijas nodaļas vadītāja, mikoloģe Diāna Meiere.

Savukārt Latvijas pašvaldību savienības padomniece lauku attīstības jautājumos Sniedze Sproģe ieteica labu aplikāciju - LVMGEO, kur kartē varot atzīmēt savas sēņošanas vietas, lai atcerētos, kurās vietās kādas sēnes augot un dalītos atklājumos arī ar citiem.

Kristaps Ceplis, mežsaimniecības nozares pārzinis un biedrības “Zaļās mājas” vadītājs, esot novērojis, ka šai pat aplikācijā, lai atrastu baravikas, varot redzēt kādā stadijā atrodas mežs un cilvēki pēc tās ejot uz vietām, kur piecus, desmit gadus atpakaļ ir bijusi kopšanas cirta un meklē sēnes.