Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Praktiski

Kā mainījušies Baltijas iedzīvotāju kafijas pagatavošanas paradumi?

© Dmitrijs Suļžics/F64

Pēdējo sešu mēnešu notikumi ir būtiski ietekmējuši cilvēku dzīvi, taču iedzīvotāji nav atteikušies no kafijas dzeršanas prieka mājās. Izvēlējies piemērotus kafijas pagatavošanas rīkus un kvalitatīvu kafiju, ikviens var baudīt tasi ideāla kapučīno, stipra espresso vai aukstās kafijas.

Kafijas inovācijas mājās

Katru gadu pasaulē tiek piedāvāts plašs kafijas dzeršanas jauninājumu klāsts. To popularitāti veicina sociālie tīkli, kas ievērojami ietekmē kafijas patēriņa kultūru. Ir tūkstošiem fotogrāfiju, kurās redzami radoši kafijas pagatavošanas veidi. Tie ir ļoti populāri jauniešu vidū, jo viņi nepārtraukti klejo internetā un grib izmēģināt visdažādākos jauninājumus. Arī Baltijas valstis neatpaliek no pasaules kafijas modes. Patērētāji parasti vēlas pagatavot iemīļoto kafiju mājās. Sevišķi aktuāli tas ir tagad, kad daudzi apvieno darbu birojā un "tāldarbu" - viņiem ir svarīgi saglabāt patīkamus darba nedēļas paradumus, piemēram, kafijas pauzes.

Kapsulu kafijas aparātu laiks

Pētniecības uzņēmuma "Nielsen"* veiktais kafijas patēriņa paradumu pētījums liecina, ka arvien vairāk patērētāju Baltijas valstīs dzer kapsulu kafiju. Šī kafijas veida popularitāti nosaka fakts, ka kapsulu aparāti ļoti vienkāršo pagatavošanas procesu, turklāt dažādu aromātu kafijas kapsulas saglabā kafijas svaigumu un nodrošina sabalansētu garšu.

Šķīstošā kafija ir atradusi cienītāju pulku

Pirms dažiem gadu desmitiem apkārt klīda mīts, ka šķīstošā kafija nav dabisks produkts, tāpēc ilgu laiku tika uzskatīts, ka šķīstošās kafijas kvalitāte ir zemāka nekā maltai kafijai. Tagad arvien vairāk cilvēku interesējas par tendencēm, meklē informāciju internetā un zina, kā pazīt kvalitatīvu šķīstošo kafiju.

*Uzņēmums "Nielsen" veica kafijas patēriņa paradumu aptauju Baltijas valstīs no šā gada 2. līdz 12.aprīlim. Kopumā tika intervēti 4800 respondenti, pa 1600 Lietuvā, Latvijā un Igaunijā.