Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Praktiski

Aptauja: no viedierīcēm visvairāk izmanto klēpjdatorus

© Nora Krevneva/F64

No daudzveidīgā un plašā viedierīču klāsta datoru kategorijā Baltijas valstu iedzīvotāji dod priekšroku klēpjdatoriem: 74 % Latvijas iedzīvotāju ir iegādājušies šo ierīci un aktīvi to lieto katru dienu, liecina jaunākā “Huawei” Baltijas reģiona patērētāju aptauja. Latvijas iedzīvotāji klēpjdatoru galvenokārt izmanto izklaidei – filmām, ziņu lasīšanai un pirkumiem tiešsaistē. Tikmēr darba vajadzības ierindojas otrajā vietā un tās ir aktuālas vien pusei aptaujāto.

Klēpjdators ir vispopulārākā viedierīce datoru kategorijā, krietni pārspējot stacionāros datorus un planšetdatorus, liecina pētījumu kompānijas “Rait Group” veiktā Baltijas iedzīvotāju aptauja pēc “Huawei” pasūtījuma. Ikdienā klēpjdatorus izmanto 74 % Latvijas iedzīvotāju, Lietuvā - 84 %, Igaunijā - 75 %.

Klēpjdatorus arī mājās izmanto darba vajadzībām

78 % iedzīvotāju Latvijā klēpjdatoru visbiežāk izmanto izklaidei - nodarbju topa augšgalā ir ziņu lasīšana, iepirkšanās internetā, filmu skatīšanās un komunikācija ar citiem cilvēkiem. Tomēr aptuveni puse respondentu visās trīs Baltijas valstīs klēpjdatoru izmanto tieši darba vajadzībām mājās. Salīdzinoši maz tas tiek izmantots mācībām - tikai trešā daļa aptaujāto klēpjdatoru izmanto kādu tiešsaistes kursu apgūšanai vai mācību darbu gatavošanai.