Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Praktiski

Interesanti: noskaidrots, ko latvieši vislabprātāk liek uz baltmaizes

© Rūta Kalmuka/F64

Kā liecina “Fazer Latvija” un pētījumu aģentūras “Norstat” veiktais pētījums*, 29,3% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 – 74 gadu vecumam baltmaizi saista ar tās patīkamo garšu. Savukārt 27% iedzīvotāju uzskata, ka baltmaizi raksturo tās mīkstums, kukulīša forma (10%), baltums (9,3%), gaisīgums un vieglums (7,7%), kā arī svaigums (5,3%).

Kā tika noskaidrots pētījumā, latvieši baltmaizi ir iecienījuši ēst gandrīz katrā ēdienreizē, un 34% iedzīvotāju to ēd vairākas reizes nedēļā vai katru dienu (26%). Tāpat aptaujā noskaidrots, ka baltmaizi visvairāk esam iecienījuši ēst tieši brokastīs - tā atzīst 61% respondentu.

Lai arī katram no mums ir savs iecienītākais laiks, kad izvēlamies nobaudīt sviestmaizi, par mīļāko piedevu baltmaizei latvieši ir vienisprātis. Tā ir siera šķēle, kas uzlikta uz svaigas baltmaizes, tā atbildējis 61% no respondentiem. 46% respondentu atzīst, ka baltmaize ir visgardākā, tad ja to ēd vienkārši ar sviestu.

Tāpat esam iecienījuši papildināt baltmaizes šķēli ar desu vai kūpinātu gaļu, tā uzskata 45% respondentu. Iecienīta ir arī baltmaize ar kādu no saldajām piedevām - ievārījumu, medu vai bērnības klasiku - cukuru, tā uzskata 27% respondentu. Tāpat esam iecienījuši ēst baltmaizi ar dārzeņiem - tomātiem, gurķiem vai avokado, tā uzskata 11%

respondentu. Savukārt 9% aptaujāto atzīst, ka baltmaize vislabāk garšo tad, kad tiek ēsta bez piedevām - pati par sevi.