Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Praktiski

SKAISTUMKOPŠANA. TOP 4 ieteikumi matu skaistumam

© depositphotos.com

Sausais ziemas gaiss nelabvēlīgi ietekmē ne tikai ādas, bet arī matu stāvokli – aukstais vējš un centrālā apkure padara matus sausākus, tie vairāk lūst, mēdz elektrizēties.

Kā šai sezonā saglabāt matu veselību un skaistumu, kā izvairīties no to pastiprinātas lūšanas, stāsta Benu Aptiekas skaistuma konsultante Natālija Gavriļčenko.

1.TRĪS PRODUKTI

Vienmēr jāatceras vienkārša, bet būtiska matu kopšanas nianse: lietot trīs produktus - divus izskalojamus un vienu neizskalojamu. Un tie ir šampūns un kondicionieris vai maska, un noteikti serums vai matu krēms.

Ziemas sezonā jāizvēlas šampūns jutīgai galvas ādai. Tas ir ļoti maigs un der pat biežai lietošanai. Ja mati ir krāsoti, var izvēlēties šampūnu krāsotiem matiem, taču galvenais likums, kas jāievēro, lai galvas āda justos labi un komfortabli: ja parādās diskomforts, nieze vai velkoša sajūta, noteikti jāmaina šampūns.

Serums savukārt palīdz noturēt mitrumu matā, kā arī izveido neredzamu plēvīti, kas nogludina mata kutikulas, līdz ar to mats ir pasargāts līdz nākamajai mazgāšanas reizei.

Ieteicams izvēlēties serumus ar zīda proteīniem, keratīnu un kolagēnu.

Der zināt! Ziemas sezonā matu masku drīkst lietot biežāk, piemēram, katru otro mazgāšanas reizi. Izvēlieties intensīvi mitrinošās maskas.

2. JA MATI ELEKTRIZĒJAS

Pie matu elektrizēšanās vainojama statiskā elektrība, kas rodas berzes procesā. Mati un āda atdod negatīvos lādiņus, bet sintētiskie materiāli, piemēram, poliesters, šo lādiņu uzkrāj.

Ieteicams izvēlēties ķemmi no koka, nevis plastmasas, kā arī dabiska materiāla apģērbu - tas palīdzēs izvairīties no elektrizēšanās.

Neķemmējiet slapjus matus un neejiet gulēt ar slapjiem matiem, bet matu žāvēšanai izvēlieties silta gaisa režīmu un atcerieties par līdzekļiem termoaizsardzībai.

Der zināt! Sausi mati elektrizējas vairāk. Tādēļ, ja pamanāt, ka mati kļūst sausāki, ir jāmaina to kopšanas produkti. Izvēlieties kondicionieri/masku sausiem matiem. Un neaizmirstiet par serumu vai kādu līdzekli, ko ieklāj jau sausos matos un kas izveido tiem dabiskai līdzīgu hidrolipīdu kārtu jeb plēvīti. Tā savalda matus un padara tos vieglāk ieveidojamus.

3. JA MATI PŪKOJAS

Mitrā laikā mati mēdz vairāk pūkoties un kļūst grūtāk ieveidojami. Lai to novērstu, izvēlieties neizskalojamos produktus matiem. Tie mitrina un pasargā matus no pūkošanās. Šie produkti ir dažādas konsistences krēmi, serumi, pieniņi, spreji, pat vieglas putas.

Der zināt! Smalkiem matiem patiks vieglāki produkti - spreji un serumi, bet biezākiem matiem - krēmi un pieniņi.

4. VITAMĪNI UN ZIVIS

Viens no būtiskiem matu skaistuma noslēpumiem rudens, ziemas un agra pavasara sezonā ir vitamīni matiem ar minerālvielām un aminoskābēm, kā arī zivju lietošana uzturā 2-3 reizes nedēļā. Negaršo zivis? Ir alternatīva - zivju eļļa. Tā palīdz apgādāt ādu ar tai nepieciešamajām aminoskābēm.