Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Praktiski

Seniori apgūst e-parakstu

© Gints Ivuškāns/F64

Rīgas Aktīvo senioru apvienības (RASA) un Latvijas Nedzirdīgo savienības biedri uzsākuši digitālo aģentu mācības programmas Mana Latvija. Dari digitāli! ietvaros, apgūstot e-pakalpojumu, e-adreses, e-paraksta un citu digitālo rīku lietošanu.

Aktīvie Rīgas seniori un cilvēki ar dzirdes traucējumiem digitālo aģentu mācībās uzzinās par e-pakalpojumu ieguvumiem un iespējām dažādas dzīves situācijas risināt elektroniski, e-paraksta lietošanu, e-adreses izveidošanu un citiem digitālajiem rīkiem, kas var noderēt ikdienā.

Nevalstiskās organizācijas ļoti bieži ir iedzīvotāju lielākais palīgs dažādu dzīves situāciju risināšanā, kas sasniedz arī tos iedzīvotājus, kuri ikdienā reti apmeklē vai kuriem ir sarežģīti nokļūt līdz nepieciešamajām iestādēm. Pēc mācību kursa pabeigšanas abu organizāciju biedri kļūs par «digitālajiem aģentiem» un varēs sniegt padomu e-pakalpojumu lietošanā gan savas organizācijas biedriem, gan cilvēkiem, kas vēršas šajās biedrībās dažādu jautājumu risināšanai.

Programmā jau pašlaik ir apmācīti vairāk nekā 4500 digitālie aģenti - valsts un pašvaldību iestāžu darbinieki, skolotāji, bibliotekāri, žurnālisti. Sev tuvāko digitālo aģentu var atrast Digitālo aģentu kartē. Senioru organizācijā RASA dalībnieki apgūst ne tikai e-parakstu un e-pakalpojumu lietošanu. Biedrībā sagatavoti arī mentori viedtelefonu praktiskai lietošanai. Aizvien vairāk senioru ikdienā ienāk viedtelefoni, bet visas to iespējas neprotam izmantot, norāda biedrībā. Mācības deva iespēju izzināt tālruņa iespējas un viedtelefona pilnīga un prasmīga lietošana atvieglo senioru ikdienas dzīvi. Apmācīto senioru uzdevums ir apmācīt savus līdzcilvēkus - citus pensionārus.