Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Praktiski

PADOMS: kā saskaņot ziemīgu toņu apģērbu

© pixabay.com

2019./2020. gada ziemas sezona sevi piesaka gan ar klusināti pelēkiem toņiem un ekstravagantu spilgti zeltaino, gan ar klasiski baltu toni un pat gaišbrūnu cukurotu mandeļu krāsu. Katra krāsa stāsta savu stāstu - ļauj izcelties vai saplūst ar pūli, bet kopumā šīs ziemas sezona paredz izteiktas pašapziņas dominanti, centrā izvirzot valkātāja personību un piedāvājot pamatkrāsas, kas ir saprotamas, bet vienlaikus sniedz atjautīgu skatījumu uz ziemas sezonu. Tās ir krāsas, kas dod spēku un pārliecību, parāda valkātāja noskaņojumu un personību. Ķeramies klāt!

50 pelēkā nokrāsas

Jā, jā, tāpat kā tajā filmā! Izrādās, ka pelēkajam tonim var būt tik dažādas nianses un nokrāsas, sākot no maiga, gaiši pelēka toņa jaunajā Marie Lund apģērbu kolekcijā, līdz pat raupji tumšpelēkam Calvin Klein džinsu jakās vai šīfera pelēkam Levis hūdijos. Bet pelēkais nav viens pats - Marie Lund apģērbos tas tiek kombinēts ar baltu un vietumis pat sarkanu, savukārt Levis pelēkos hūdijus atsvaidzina ar krāšņiem logotipiem varavīksnes krāsā. Un šeit arī slēpjas stila atslēga, jo pelēkais ir universāls tonis, ko var kombinēt gan ar klasiski melnbalto, gan spilgti sarkanām vai tumšzilām krāsu niansēm. Tas ir kā audekls, uz kura gleznojot (lasi - pieskaņojot citus apģērbu elementus) veidojas kopējais tēls - reizēm spilgts, reizēm atturīgi elegants.

Spoži balts

Ziemai lieliski piestāv žilbinoši balts tonis, kas pieskaņojas arī apkārtnei sniegotās ziemas dienās. Klasikas cienītājas var kombinēt elegantu Marie Lund kreklblūzi baltā krāsā ar šī paša zīmola biksēm tumšā tonī, jo reizēm tieši vienkāršība atstāj paliekošāko stila iespaidu, ļaujot personībai starot.

Spilgti dzeltens

Vai spilgtie toņi piederas ziemas sezonai? Un kā vēl. Koši dzeltens tonis šobrīd ir ļoti aktuāls, variējot no citrondzeltenā līdz zeltainajam vai pat oranži dzeltenam. Kurš teicis, ka džinsu apģērbiem vienmēr jābūt zilos toņos? Koša un pamanāma stila piekritējiem patiks Comma džinsu jaka saules zeltainā tonī, un sauli taču ziemā gribas daudz!

Sarkanais ekstravertiem

Sarkano toni ziemas sezonā droši var izvēlēties visi ekstraverti vai arī tādi, kuri vēlas par viņiem kļūt. Jo ekspresīvismā sarkanajam tonim konkurentu nav. Pierasts, ka sarkano toni izvēlamies īpašās svētku reizēs, piemēram, vakarkleitās, bet mēs iesakām ar sarkano krāsu iekrāsot arī ziemīgo ikdienu, te lieti noderēs gan tumšsarkanie svīteri, gan kreklblūzes ķieģeļsarkanā tonī. Vislabākais veids, kādā ienest spilgtumu un enerģiju katrā dienā, ir izvēlēties sarkanu virsjaku.

Vaniļas krēms ar grauzdētām mandelēm

Izklausās pēc garšīga deserta, bet patiesībā tas ir ļoti aktuāls gaišbrūnais tonis, ko ziemas sezonā var izvēlēties arī veidojot monohromu tēlu; tas ir izsmalcināts un ļaus jūsu personībai starot. Lielisks komplekts būs bikškostīms šajā skaistajā tonī vai gari, plisēti svārki, ko var kombinēt ar baltu, siluetam piegulošu svīteri. Savukārt virsjakās šis izmeklētais tonis sajaucas ar pelēko krāsu un kažokādas detaļām.

"Pārzināt tendences ir lieliski, bet vienmēr svarīgākais ir izvēlēties apģērba toņus, kuri piestāv mūsu sejas ādai, matiem un koptēlam. Ir aukstie un siltie toņi. Piemēram, zilais var būt ledaini debeszils vai silti tumšzils. Mums katram ir toņi, kas piestāvēs labāk. Šaubu gadījumā vienmēr iesaku vērsties pie pārdevējiem un konsultantiem. Piemēram, stila konsultanti ir ne tikai speciāli apmācīti par jaunākajām tendencēm un sortimentu, bet arī strādā ar aizrautību pret modi un cilvēkiem, tāpēc nodrošinās jums nevainojamu iepirkšanās pieredzi," stāsta VAN GRAAF Rīgas veikala vadītāja Agnese Masaļska.