Atklāta mazzināma ķiploka pozitīvā īpašība

 
©Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Nav noslēpums, ka ķiploks ir veselīgs un jo īpaši tas jāēd rudenī, jo ķiploks pasargā pret vīrusiem. Taču, kā izrādās, ķiplokam ir vēl daudz labu īpašību, raksta "topnews.ru".

Kā zināms, uzturā lietojot ķiploku, tiek attīrītas asinis un samazinās holesterīna līmenis. Taču diez vai daudzi zina par ķiploka labvēlīgo ietekmi uz zobu veselību.

Proti, kā izrādās, ķiploks samazina zobu aplikuma veidošanos, kā arī būtiski uzlabo mutes miklofloras stāvokli. Taču eksperti uzsver, lai gūtu maksimāli labumu no ķiplokiem, tie jāēd termiski neapstrādāti.

 

Rīgas namu pārvaldnieks