Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Praktiski

TOP 4 aksesuāri, kas noderēs vlogošanai ar viedtālruni

© Pexels

4.lapa

Portatīvais lādētājs

Video, īpaši tiešraides, filmēšana, krietni patukšo viedierīces akumulatoru. Tādēļ, ja plānota filmēšana ārpus telpām, portatīvais lādētājs, piemēram, "Celly SOTTILE 4000 mAh" ir teju obligāts darba aksesuārs.

Šādu lādētāju piedāvājums tirgū ir ļoti plašs. Kā izvēlēties labāko? Eksperti ir vienisprātis - viens no svarīgākajiem kritērijiem portatīvā lādētāja izvēlē ir tā ietilpība.

Piemēram, ar portatīvo lādētāju, kura ietilpība ir 4000 mAh, ierīces akumulatoru var uzlādēt vidēji vienu līdz trīs reizes. Savukārt lādētājs ar ietilpību 10 000 mAh var nodrošināt trīs kārtīgas uzlādes pat gana ietilpīgam viedtālruņa akumulatoram.

Lai gan video tehniskajai kvalitātei - skaņai, asumam - ir būtiska nozīme, ne mazāk svarīgs ir stāsta saturs un kadra kompozīcija. Ja komentēsi aktuālos notikumus, vienkārši sēžot krēslā pie galda, skatītājiem kadra kompozīcija, visticamāk, šķitīs garlaicīga. Tāpēc pievērs uzmanību fonam - izdomā kādu radošu aktivitāti vai izmanto interesantu sienas noformējumu, kas piesaistīs uzmanību.

"Ja radusies interese par vlogošanu, nevajag daudz domāt, ar ko labāk sākt - ir vienkārši jāfilmē tas, kas pašam patīk un varētu ieinteresēt citus! Vlogošanas burvība slēpjas faktā, ka darot lietas, kas tev pašam patīk, var iemācīties ļoti daudz ko tādu, ko nav iespējams apgūt skolā. Un, galu galā, tavus video skatās cilvēki, kas tevi atbalsta "laikojot", komentējot un daloties ar to sociālajos tīklos. Tāpēc, ja mērķtiecīgi iesi uz priekšu, ar laiku auditorija tikai paplašināsies," ir pārliecināts Kristaps.