Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Praktiski

5 ieteikumi piecreiz produktīvākai darba dienai

© Pexels

Lielāko daļu nodarbināto veido tā saucamā X paaudze un milleniāļi, kuri no tehnoloģijām sagaida funkcionalitāti, ātrumu un ikdienā nespēj bez tām iztikt. Savukārt uzņēmumi meklē darbiniekus, kas spēj veiksmīgi pielāgoties saspringtajam darba ritmam. Ievērojot disciplīnu un pieliekot nelielas pūles, tehnoloģiju risinājumi var palīdzēt ātri un efektīvi veikt plānotos darba uzdevumus.

Samsung produktu treneris Dāvis Kurēns atklāj piecus veidus, kā, izmantojot tehnoloģiju risinājumus, padarīt ikdienas darbu produktīvāku un efektīvāk sasniegt mērķus.

Katru dienu izveido veicamo darbu sarakstu

Darba dienas panākumu atslēga ir gudri pārdomāts un saplānots laiks, kas neļauj novērst uzmanību. Ir svarīgi uzsākt dienu, nosakot mērķus un prioritātes, ņemot vērā darbam nepieciešamo laiku, aktualitāti vai izpildes termiņu. Tos uzdevumus, kas veicami vien pāris minūšu laikā, būtiski izpildīt nekavējoties, citādi vēlāk var nākties strādāt pie tiem ilgāku laiku. Veicamos darbus visērtāk apkopot elektroniskajā kalendārā vai piezīmēs, pārskatāmi savietojot tos kategorijās. Lai saglabātu produktivitāti, nav vēlams paveikt vairākas lietas vienlaicīgi, bet izpildīt uzdevumus atsevišķi un secīgi.

Izvairies no pārlieku biežām sapulcēm

Tikšanās reizēs un sapulcēs bieži vien nākas pavadīt ļoti ilgu laiku, kuru varētu izmantot krietni produktīvāk - veicot tekošos darba uzdevumus. Pirms plānot nākamo sapulci, der padomāt, vai tiešām ir nepieciešama klātienes tikšanās, vai tikpat ērti var komunicēt e-pastos, telefoniski vai organizējot videokonferenci. Ja bez sapulces nevar iztikt, piemēram, radošo ideju ģenerēšanā, kurā iesaistīti vairāki cilvēki, ir ieteicams to organizēt, stāvot kājās. Tas var uzlabot kopējo iesaistīto cilvēku aktivitāti, enerģiju un sarunu laikā neatslābt.

Seko līdzi jaunumiem un ienākošajiem e-pastiem

Pirms uzsākt darba dienu, ir ieteicams apskatīt un atbildēt uz jaunākajiem e-pastiem, lai vēlāk nebūtu jāpārtrauc iesāktie darbi. Lai nepalaistu garām jaunākās ziņas, Samsung Flow funkcija ļauj vienmērīgi pārvaldīt ikdienas darbu no jebkuras Android ierīces, piemēram, saņemt paziņojumus par jaunākajiem e-pastiem vai ienākošajiem zvaniem, ātri nosūtīt nepieciešamos dokumentus. Atrodoties ārpus darba vietas, lietotne Daily Board atgādinās par kalendārā ieplānoto tikšanos vai sapulci un ziņos par gaidāmajiem laikapstākļiem.

Ērti un mobili strādā, pat esot ceļā

Šodien darba ikdiena nav iedomājama bez viedierīcēm - ar tām iespējams strādāt jebkur, vai tas būtu kafejnīcā, mājās, lidostā vai esot ceļā. Planšetdators radīts tā, lai to būtu iespējams ērti paņemt līdzi komandējumā un, pievienojot klaviatūru* izmantot kā pilnīgi funkcionējošu portatīvo datoru. Tas ir vieglāks un ērtāks veids, kā noturēt konferences zvanu vai sagatavoties prezentācijām. Sapulču vai tikšanās laikā planšetdatora S Pen jeb viedais irbulis, kas veidots kā pildspalva, lieti noderēs, veicot ātras piezīmes, radot idejas vai rediģējot dokumentus, turklāt tās nepazudīs pierakstu papīra kalnos arī pēc tikšanās.

Velti laiku atpūtai

Darba dienas laikā ir ieteicams ik pēc 60-90 minūtēm nedaudz atpūsties no rutīnas, doties pastaigā, apēst kādu našķi vai vienkārši darīt jebko citu, kas nav saistīts ar veicamajiem darbiem. Turklāt, lai saglabātu darba produktivitāti visas dienas garumā, ir jāieplāno regulāri atpūtas brīži. Piemēram, izmantojot planšetdatoru var skatīties video, klausīties mūziku vai uz piecām minūtēm pasērfot internetā.