Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Praktiski

Sigita Jevgļevska: Lai sieviete izskatītos labi, viņai ir jājūtas labi

© F64

«Lai sieviete izskatītos labi, viņai vispirms ir jājūtas labi,» uzskata Liepājas teātra aktrise Sigita Jevgļevska. Viņa nedomā, ka skaistas ir tikai tās sievietes, kuras atbilst kaut kādiem 21. gadsimtā mākslīgi radītiem standartiem, – aktrise ievērojusi, ka skaistākas ir tās sievietes, kuras ir laimīgas un apmierinātas.

«Tā kā es dzīvoju vidē, kurā ir šie standarti, es nevaru tos neievērot un atļauties būt tāda, kāda varbūt gribētu būt, – pavisam īsta,» saka Sigita Jevgļevska, piebilstot, ka viņas profesija pieprasa labi izskatīties, tāpēc aktrise par to arī domā. «Kad teātrī gatavojamies izrādei, pirmais, ko uzliek uz sejas, ir pamats, kā mēs to saucam. Tas ir nevis tonālais krēms, ko sievietes lieto ikdienā, bet grims, kas ādu padara gludāku un skaistāku. Un, gadiem ejot, acis pie tā tik ļoti pierod, ka no rīta jau vairs nevar iziet no mājas, kamēr pamats nav uzlikts. Taču atvaļinājumā gan no tonālajiem krēmiem cenšos atradināties.»

Miegs un jūras gaiss

«Ja sieviete ir laimīga un apmierināta, viņa jau ir skaista, taču svarīgi ir arī citi nosacījumi: ir vajadzīgs svaigs gaiss, ir pilnvērtīgi jāizguļas, un vismaz man labi izskatīties palīdz arī pirts procedūras,» atklāj sievišķīgi šarmantā aktrise. Viņa dzīvo Liepājā pie jūras, un jūras gaiss viņas ādai patīk. «Ja esmu nogurusi, man pietiek izbraukāties ar riteni vai tikai izstaigāties gar jūru, un es atgriežos mājās ne tikai labā noskaņojumā, bet arī labi izskatos un esmu pilna enerģijas.»

Arī miegs Sigitai ir svarīgs. «Divdesmit gados varēju negulēt visu nakti un tāpat labi izskatīties, un man pat likās, ka tad no rīta izskatījos vēl labāk – jo, sejā bija miers un sapņainums –, bet tagad man ir tāds skaists vecums, kad miegam tomēr ir liela nozīme. Un, lai es labi justos, man vajag astoņas stundas miega.»

Pirtī sāk jaunu dzīvi

Savukārt, karsējoties pirtī, Sigita ikreiz nodomā: no šodienas sāku jaunu dzīvi – vairāk vingrošu, vairāk staigāšu kājām, vairāk ūdeni dzeršu... «Jo es tiešām pēc pirts jūtos kā no jauna piedzimusi!» Aktrise ir pateicīga saviem draugiem Liepājā, kuri, ik piektdienu kurinot pirti, arī viņu aicina pērties, kas gan darbu dēļ ne vienmēr ir iespējams. Tāpēc Sigita priecājas par pirti, ko laukos uzcēlis viņas māsas vīrs, jo, aizbraucot pie māsas kaut vai pirmdienā, aktrise zina, ka māsa noteikti viņai izkurinās pirti. «Ejot pirtī, man kā skrubis ļoti patīk kafijas biezumi. Vēl labs maisījums ir vārāmā sāls ar sodu – tas labi attīra ādu. Pēc tam var ieziesties ar medu un izpērties. Starp citu, es labi protu pērt,» aktrise piebilst, atklājot, ka to noskatījusies no saviem draugiem. «Es esmu vērīga – visu, kas man var noderēt, mēģinu sev piesavināties,» viņa pasmaida un saka, ka tie, kurus viņa pirtī kaut reizi pērusi, nākamreiz jau stāv rindā. «Man liekas, ka cilvēki, kuri iet pirtī, ir kaut kādi citādāki. Viņi noteikti ir labāki, jo tu nevari iznākt no pirts ar sliktām domām. Tu nevari izbaudīt pirts burvību, ja esi dusmīgs, ar dzīvi neapmierināts. Tu, protams, tāds pirtī vari ieiet, bet, ja tu ļaujies pirts burvībai, tad atbrīvojies gan no dusmām, gan neapmierinātības un izej ārā brīvs no visa nevajadzīgā un liekā.»

Biotēka, BB Factory un Weleda

Kā jau lauku bērns, Sigita mīl dabu un to saudzē, cik vien iespējams – gan šķirojot atkritumus, gan izvēloties dabai nekaitīgus mājas uzkopšanas līdzekļus, arī kosmētiku viņa jau apmēram pusotru gadu izvēlas tikai dabisku. «Reiz, kad biju saslimusi, izdomāju, ka pāris dienas gavēšu, jo es zinu, ka, neko neēdot, labi varu izveseļoties. Kad cilvēks gavē, viņa organisms attīrās un kļūst jutīgs, un – kas notika? Es pēkšņi vairs nevarēju pat skatīties uz pudelītēm vannasistabā – pat matus vairs nevarēju izmazgāt ar ķīmiskiem šampūniem. Es biju pārsteigta, kas ar mani notiek, – man pēkšņi prasījās pēc visa dabiskā,» aktrise atklāj, kādā veidā mainījusies viņas attieksme pret kosmētiku. «Protams, tajā lielajā dabiskās kosmētikas klāstā, kas tagad ir pieejams, pirmajā mirklī var arī apmaldīties, tāpēc ir labi, ja ir kāds, kas ar to visu iepazīstina. Man ir draudzene, kura jau gadiem lieto tikai dabisku kosmētiku, un viņa man ir ierādījusi, kas ir kas.»

Sigita atklāj, ka viņas iemīļotākie veikaliņi, kuros viņa atrod sev tīkamas lietas, ir BB Factory, kur aktrise iegādājas, piemēram, sezama eļļu ķermenim, arī Biotēka, kur viņa atrod sev piemērotu sejas kopšanas kosmētiku (viņa iecienījusi zīmolus Dr. Hauschka un Sante), un veikals Weleda Rīgā, Brīvības gatvē, kur aktrise pērk bioloģiskās sešu graudu pārslas, Weleda kosmētiku un Sonet sadzīves ķīmiju.

***

MEDITĀCIJAI. Elixea ir profesionāla SPA kosmētika no Austrijas dziļajām dūņām, kas sastāv no 100% dabiskām sastāvdaļām un nesatur mākslīgus konservantus. «Šo līdzekli iesmērē plaukstās, aizver acis, mierīgi un dziļi ieelpo – lieliski atslābina un sniedz labsajūtu! Tas labi palīdz arī, ja gadījies apaukstēties, – attaisa vaļā kaklu» .

KĀJĀM aktrise iecienījusi Latvijas zīmola Anna Liepa mīkstinošu medus–kliņģerīšu sviestu, kas ir bagātīgs augu sviestu un ēterisko eļļu maisījums un kas efektīvi rūpējas par nogurušām kājām un mīkstina sausu ādu.

MATUS Sigita mazgā ar dāņu bio kosmētikas zīmola Urtekram šampūnu. «Tas absolūti nemaz nesmaržo, bet labi izmazgā matus un tie kļūst spīdīgi».

ACU ĒNAS aktrisei patīk no Bellapiere – tās ir dabisko minerālu pigmentu krāsas, un tās var iegādāties veikalos Biotēka.

ACU LAINERIS aktrisei ir no vācu bio kosmētikas zīmola Dr. Hauschka, viņa to izmanto arī skatuves grimam.

TONIKU sejas ādas atsvaidzināšanai aktrise izvēlas no vācu bio kosmētikas zīmola Dr. Hauschka.

BALZAMU MATIEM aktrise iecienījusi no vācu dabiskās kosmētikas ražotāja Sante – Brilliant Care satur bērza lapu ekstraktu un diždadža sakņu un zemesriekstu eļļas. «Mati kļūst viegli izķemmējami, zīdaini mīksti un mirdzoši...».

PRET ODIEM. Kad pienāk odu laiks, Sigitai pa Odiņam ir gan mašīnā, gan rokassomiņā – jo, nedod dievs, ods iekodīs pierē tieši pirms filmēšanās. «Odiņš satur dabiskās ēteriskās eļļas, un odiem tās nepatīk».

ZOBU KOPŠANAI aktrise izvēlas Latvijā ražotu zobu pastu Larifans, kas ir Latvijas zinātnieku izgudrojums. «To man ieteica kāds ārsts. Šai zobu pastai ir unikāla formula: tā pasargā no dažādiem vīrusiem, arī no herpes.»

*

KOSMĒTIKAS NOŅEMŠANAI Sigita iecienījusi Latvijas zīmola Madara dziļi attīrošās putas. «Man vispār Madara ir mīļš zīmols,» saka aktrise, piebilstot, ka šobrīd viņa lieto arī Madaras mitrinošo ķermeņa krēmu, kas smaržo pēc svaigām puķītēm. «Es cienu cilvēkus, kuri nevis brauc prom no Latvijas, bet ir spējīgi veiksmīgi strādāt šeit»