Kapteinis. Ar baudu

Kaspars Daugaviņš © Scanpix

5.lapa

Mednieks nesanāktu

«Viņā mīt tik daudz pozitīvā, tik daudz labās enerģijas. Viņam ir tik laba sirds. Reizēm ir pat bail, zinot mūsdienu pasauli un to, cik apkārt ir daudz skauģu,» ieskatu Kaspara iekšējā pasaulē sniedz viņa mamma Inga. Līdzjūtīgs, devīgs, nekad nekā nav žēl. Nepatīk, ja regulē, taču ieklausīsies, nevis laidīs gar ausīm. Pat tad, ja nepaklusēs un iedzels pretī. «Viņš nevarētu būt mednieks - nogalināt nevainīgus zvērus.»

Mammai, apciemojot Kasparu Ņižņijnovgorodā un apmeklējot Torpedo spēli, izdevies pārliecināties, ka dēls ir vietējo līdzjutēju iemīļots. Inga vēlējusies nofotografēties ar ekstravagantu līdzjutēju. Kad viss paveikts, viņš paskatījies uz kreklu un uzdevis jautājumu: «Vai jūs esat Kaspara mamma?» Pēc pozitīvas atbildes saņemšanas sekojusi cildināšana, ka tādu cilvēku un tādu hokejistu gadījies sastapt pirmo reizi mūžā: inteliģents, ar laipnu sirdi - lai cik grūti būtu, lai kā būtu beigusies spēle un kāds būtu garastāvoklis, nekad nepaies garām, nekad neatmetīs ar roku, vienmēr aprunāsies.

«Vienmēr labā garastāvoklī, vienmēr apkārt būs draugi, vienmēr mēģinās pajokot un izjokot,» Kasparu raksturo sieva Santa. Ja rodas iedvesma, var pateikt, ka šovakar vakariņu gatavošana gulstas uz viņa pleciem. Lai gan tas nenotiekot pietiekami bieži… Katrā brīvajā brīdī spēlējas un lutina novembrī pasaulē nākušo meitiņu peciņu - jāatgūst zaudētais, jo pirmajos četros ar pusi mēnešos redzēja tikai no ekrāna otras puses. Pagaidām nav pieņemts lēmums, vai mazā Amanda dosies uz pirmo pasaules čempionātu, kas šogad notiks Maskavā.

Laukumā Daugava esot nopietnāks nekā dzīvē, lai gan arī cīņas karstumā nepalaidīs garām iespēju pajokot. Vienīgais izņēmums - pēc zaudējumiem. Atnāks mājās un pāris stundas klusēs, bet pēc tam izstāstīs par kļūdām. Arī pēc zaudējumiem golfa laukumā. Kā smejas pats, ja nebūtu hokejists, būtu profesionāls golferis.

Kaspars Daugaviņš

/

Romāns Kokšarovs, F64

Turpinājumu lasi nākamajā lapā