Melos pieķertajam ASV kongresmenim būs jāstājas tiesas priekšā

© AP/Scanpix/Leta

ASV Tieslietu ministrija izvirzījusi apsūdzības Savienoto Valstu republikāņu kongresmenim Džordžam Santosam, kas kopš ievēlēšanas pērn Pārstāvju palātā pieķerts daudzos melos, vēsta ASV mediji.

Par ko tieši kongresmenim izvirzītas federālās apsūdzības, šobrīd nav skaidrs.

34 gadus vecais Ņujorkas kongresmenis tiesas priekšā varētu stāties jau trešdien, vēsta telekanāls CNN, atsaucoties uz šai lietai tuviem avotiem.

Santoss atzinis, ka safabricējis lielu daļu savas biogrāfijas, arī attiecībā uz savu vārdu un reliģiju, melīgi apgalvojot, ka būtu jūdaists, savu izglītību un darba pieredzi, kad pērn kandidēja uz vietu ASV Kongresā.

Viņš ticis apsūdzēts arī par kampaņas finansējuma neatbilstošu izmantošanu, kā arī seksuālu uzmākšanos.

Nolikt deputāta mandātu Santosu mudinājuši gan viņa apgabala vēlētāji, gan arī Kongresa kolēģi abu lielo partiju rindās, tomēr līdz šim viņš to darīt atteicies.

Pārstāvju palātas spīkers republikānis Kevins Makartijs sacīja, ka iepazīsies ar apsūdzībām, pirms pieņemt lēmumu, vai Santoss būtu no Kongresa izslēdzams.

Politika

Krievijas troļļu ferma ir radījusi un izplatījusi nepatiesu apgalvojumu, ka viceprezidente Kamala Herisa 2011. gada jūnijā bija iesaistīta ceļu satiksmes negadījumā, kura rezultātā tika paralizēta 13 gadus veca meitene, atsaucoties uz “Microsoft” paziņojumu, vēsta raidsabiedrība “CBS News”.

Svarīgākais