Erdogans pēc veselības pasliktināšanās pirmo reizi parādījies publikā

© VIA REUTERS/Scanpix/Leta

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans sestdien pirmo reizi parādījies publikā, kopš trešdien veselības problēmu dēļ pārtrauca savu priekšvēlēšanu kampaņu.

Smaidošais Erdogans parādījās uz skatuves Stambulas aviācijas svētkos un sāka mest ziedus savu sekotāju pūlī.

Pasākumā Turcijas prezidents ieradās kopā ar savu Azerbaidžānas kolēģi Ilhamu Alijevu un Lībijas premjerministru Abdelhamidu Dbeibahu.

Abas valstis karadarbībā izmantojušas Turcijā ražotos kaujas lidrobotus, kuriem arī nedēļas nogales aviācijas svētkos atvēlēta ievērojama loma.

14.maijā Turcijā notiek prezidenta un parlamenta vēlēšanas, kurās 69 gadus vecais Erdogans, kas pārvaldījis Turciju divdesmit gadus vispirms premjerministra un pēc tam prezidenta amatā, cer tikt pārvēlēts uz trešo termiņu valsts galvas krēslā.

Erdogans sajutās slikti otrdienas vakarā intervijas laikā televīzijā un trešdien un ceturtdien prezidentam ieplānotie pasākumi tika atcelti.

Ceturtdien Erdogans attālināti piedalījās atomelektrostacijas atklāšanā, taču piektdien atkal tika paziņots, ka prezidents atteicies no plānotajiem kampaņas pasākumiem.

Tomēr sestdien uz skatuves Erdogans izskatījās veselīgs un izklāstīja vērienīgo palīdzības programmu februārī notikušās zemestrīces upuriem.

Svarīgākais