Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

ASV ģenerālprokurors ieceļ īpašu padomnieku, kurš izmeklēs Baidena iespējamo nolaidīgo apiešanos ar slepeniem dokumentiem

© Scanpicx

ASV ģenerālprokurors Meriks Gārlands ceturtdien iecēlis neatkarīgu īpašo padomnieku, kurš izmeklēs ASV prezidenta Džo Baidena iespējamo nolaidīgo apiešanos ar slepeniem dokumentiem.

Gārlands paziņoja, ka jurists un bijušais prokurors Roberts Hurs izmeklēs, vai Baidena mājās un institūtā, kas saistīts ar prezidentu, atrastie slepenie dokumenti nozīmē, ka pārkāpts likums.

Speciālā izmeklētāja iecelšana parāda sabiedrībai Tieslietu ministrijas apņemšanos nodrošināt neatkarību un atbildību un pieņemt lēmumus, vadoties tikai un vienīgi no faktiem un pēc likuma, paziņoja Gārlands.

Viņš sacīja, ka Baidena advokāti bija tie, kas Nacionālajam arhīvam paziņoja par šo dokumentu esamību. Tie tika atrasti Baidena mājās Delavērā un Vašingtonā bāzētajā Penna Baidena Diplomātijas un globālo attiecību centrā.

Gārlands atklāja, ka Tieslietu ministrija par šo situāciju ar dokumentiem uzzinājusi novembra sākumā un nekavējoties sākusi izmeklēšanu.