Lielbritānijas Konservatīvā partija drošības apsvērumu dēļ atlikusi vēlēšanu biļetenu izsūtīšanu

© Scanpicx

Lielbritānijas Konservatīvā partija drošības apsvērumu dēļ atlikusi partijas vadības vēlēšanu biļetenu izsūtīšanu, trešdien pavēstīja toriju pārstāve sakariem ar presi.

Partija veikusi izmaiņas procesā, ņemot vērā Nacionālā Kiberdrošības centra (NCSC) ieteikumus saistībā ar brīdinājumiem, ka hakeri varētu mainīt balsotāju izvēli.

Atbilstoši sākotnējai sistēmai partijas biedri varēja mainīt savu lēmumu, kamēr biļetens ir "atvērts", bet tagad tiks nodrošināts unikāls kods, kas ļaus veikt vienu, nemaināmu balsojumu.

Biļetenus sākotnēji bija plānots sūtīt, sākot ar pirmdienu, tomēr tagad tie tiks saņemti līdz pat 11.augustam.

"Mēs esam konsultējušies ar NCSC visa šī procesa gaitā un esam nolēmuši pastiprināt balsošanas procesa drošību," sacīja partijas pārstāve. "Balsstiesīgie biedri sāks saņemt biļetenu komplektus šonedēļ."

Atbilstoši laikraksta "Daily Telegraph" informācijai, nav konkrētu draudu no kādas naidīgas valsts, un bažas galvenokārt ir par balsošanas procesa drošību.

Ziņas par balsošanās kārtības izmaiņām parādās laikā, kad sarūk atbalsts bijušajam finanšu ministram Riši Sunakam, bet biļetenu izsūtīšanas kavēšanās dēļ viņam radusies papildu iespēja atstāt iespaidu uz vēlētājiem pirms balsošanas.

Ārlietu ministres Lizas Trasas pārsvars pār Sunaku sasniedzis 34 procentpunktus, liecina pētījumu centra "YouGov" jaunākā aptauja.

No 29.jūlija līdz 2.augustam aptaujāto partijas biedru vidū 60% grasījās balsot par Trasu, bet Sunaku - 26%.

Aptaujā 20. un 21.jūlijā par Trasu bija gatavi balsot 49%, bet Sunaku - 31%.

83% toriju, kas šobrīd sola balsot par Trasu, apliecinājuši, ka viņu lēmums ir galīgs, konstatēts aptaujā.

Svarīgākais