Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Prezidenta amata kandidāte Lepēna nosauc Makronu par autoritārāko prezidentu Francijas vēsturē

© AFP/Scanpix/Leta

Francijas prezidenta amata kandidāte, galēji labējās Nacionālās apvienības līdere Marina Lepēna ceturtdien nosaukusi pašreizējo valsts galvu Emanuelu Makronu par autoritārāko prezidentu, kāds jebkad bijis Francijā.

Lepēna noraidīja Makrona pārmetumus, ka viņa turpina pieturēties pie autoritāriem un ekstrēmistiskiem uzskatiem, lai gan šajā vēlēšanu kampaņā centusies radīt maigāku priekšstatu par sevi.

"Tas liek man pasmaidīt, jo mums vēl nekad nav bijis prezidents, kas būtu izrādījis vairāk ekstrēmisma pazīmju kā Emanuels Makrons," intervijā raidorganizācijai "France 2" paziņoja Lepēna, kā piemēru minot policijas attieksmi pret "dzelteno vestu" protestiem un citām demonstrācijām.

Lepēna intervijā sacīja, ka ievēlēšanas gadījumā viņa varētu sarīkot referendumu par nāvessoda atjaunošanu. Iepriekš viņa izteikusies, ka pati balsotu pret šādu soli.

Tikmēr Valsts prezidenta vēlēšanu kampaņas kontroles komisija pieprasījusi Lepēnas kampaņai paskaidrojumus par paziņojumiem par imigrāciju un noziedzību, ko tā nepatiesi piedēvējusi valsts iestādēm.

Tomēr komisija paziņoja, ka Lepēnai nebūs jāmaina savas kampaņas skrejlapas, kas jau ir nodrukātas.

Lepēna komisijas prasību pēc paskaidrojumiem nodēvēja par politisku manevru.