Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Bulgārijā aizdomās par krāpšanu aizturētais ekspremjers atbrīvots

© AFP/Scanpix/Leta

Bulgārijas policija piektdien atbrīvoja bijušo premjerministru Boiko Borisovu, kurš ceturtdien tika aizturēts aizdomās par Eiropas Savienības (ES) līdzekļu neatbilstošu izmantošanu.

Līdz ar 62 gadus veco Borisovu ceturtdien tika aizturēts arī bijušais finanšu ministrs Vladislavs Goranovs, bijusī parlamenta budžeta komisijas priekšsēdētāja Menda Stojanova un bijusī valdības preses dienesta vadītāja Sevdalina Arnaudova.

Aizturēšanas tika veiktas policijas operācijā, kas tika īstenota saistībā ar Eiropas Prokuratūras (EPPO) izmeklēšanu par 120 iespējamiem krāpšanas gadījumiem. Daudzās adresēs notikušas kratīšanas, norādīja Iekšlietu ministrija.

"Viņi ienāca manā mājoklī, kad mēs ēdām vakariņas," pēc atbrīvošanas sacīja Borisovs, kura izteikumus pārraidīja televīzija.

"[Kratīšanā] neko neatrada un, kad es domāju, ka viņi dodas prom, viņi man pateica: "Mums jūs jāaiztur"," piebilda Borisovs.

"Tas bija brutāli un riebīgi. Mēs esam atgriezušies komunisma laikā," viņš sacīja.

Borisovs apgalvoja, ka viņam nav izvirzītas apsūdzības. Prokurori vēl nav komentējuši viņa aizturēšanas iznākumu.

Piektdienas rītā vairāki simti Borisova atbalstītāju Sofijas centrā protestēja pret viņa aizturēšanu.

Bulgārijas finanšu ministrs Asens Vasilevs paziņoja, ka Borisovs tiek apsūdzēts par kukuļu ņemšanu no kāda azartspēļu magnāta apmaiņā pret nodokļu atlaidēm.