Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Rinkēvičs: Latvija turpinās iestāties par stingru starptautiskās sabiedrības atbalstu Ukrainai

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvija ir gatava Eiropas Savienībā (ES), NATO un citās starptautiskajās organizācijās turpināt iestāties par plašu starptautiskās sabiedrības atbalstu Ukrainai, šodien izplatītajā paziņojumā uzsver Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), ceturtdien Rīgā Rinkēvičs tikās ar Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu, kurš ieradies Latvijas galvaspilsētā, lai piedalītos NATO ārlietu ministru sanāksmes sesijā, kas veltīta NATO partnervalstīm.

Sarunā ministri apmainījās viedokļiem par Krievijas militāro spēku koncentrāciju pie Ukrainas robežas, situācijas attīstību saistībā ar Baltkrievijas īstenoto hibrīduzbrukumu, enerģētikas krīzes radīto ietekmi uz Ukrainu un citām aktualitātēm.

Rinkēvičs apliecināja Latvijas nemainīgo atbalstu Ukrainas neatkarībai, suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai. Tāpat viņš atzīmēja NATO sanāksmes nozīmi, kas stiprinās vienotu nostāju par Ukrainai nepieciešamo atbalstu, atturot Krieviju no jaunas agresijas.

Ministri arī pārrunāja gaidāmo ES Austrumu partnerības samitu, kas plānots šī gada 15.decembrī Briselē.

LETA jau rakstīja, ka Ukraina, ASV, NATO un ES ir cēlušas trauksmi par jaunu Krievijas bruņoto spēku kustību pēdējās nedēļās un brīdinājušas par iespējamu iebrukumu. Maskava to ir noliegusi, apsūdzējusi Kijevu "provokācijās" un vainojusi Vašingtonu saspīlējuma eskalācijā reģionā.